Paasvuren in de regio

Dit jaar is het op 27 en 28 maart Pasen. Op of rond die feestdagen worden traditioneel veel paasvuren ontstoken in het gebied van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).

Stoken in de open lucht is in principe verboden. Maar gemeenten kunnen een tijdelijke ontheffing van het stookverbod geven. In onze regio zijn er gemeenten waar paasvuren tijdens risicovolle (weers)omstandigheden helemaal niet worden toegestaan, maar er zijn ook gemeenten die paasvuren onder voorwaarden wel toestaan. Dit kan bijvoorbeeld afhangen van de locatie en de omvang van het paasvuur. Of het wordt toegestaan beslist de gemeente zelf, zij zijn namelijk het ‘bevoegd gezag’ wanneer het hierom gaat.

Natuurbrandthermometer

Natuurbrand is een van meest waarschijnlijke risico’s in de regio, met potentieel zeer ernstige gevolgen. Dit betekent dat iedereen zo voorzichtig mogelijk moet zijn met risicoverhogende activiteiten, zoals paasvuren. Zeker in droge periodes is extra waakzaamheid geboden. In Noord- en Oost-Gelderland maken we dan ook gebruik van de zogenaamde ‘natuurbrandthermometer’. Deze geeft in kleuren aan hoe groot of klein het risico op een snel uitbreidende natuurbrand is (www.natuurbrandgevaar.nl). 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...