Programma Lichtenvoorde in de maak - punt 1 & 2

Speerpunten: organiserend vermogen en kernwinkelgebied verkleinen | We zijn bezig met het opstellen van een nieuwe visie voor Lichtenvoorde. Vorig jaar hebben we reacties verzameld via onder andere de campagne Geef Lichtenvoorde Kleur en een enquête onder de ondernemers in het centrum. Op basis daarvan hebben we een tiental speerpunten geformuleerd. De komende vijf weken lichten we deze speerpunten toe. Deze week de eerste twee.
  1. Organiserend vermogen

Organiserend vermogen is een belangrijke kracht van Lichtenvoorde. Dat blijkt wel uit de vele evenementen die samen worden opgepakt. Toch is het ook een aandachtspunt. Zo zien we het belang om met elkaar in gesprek te gaan over bepaalde thema’s. Denk bijvoorbeeld aan de kansen die er liggen in de samenwerking tussen ondernemers / ZZP’ers. Of aan het opstarten van een vrijwilligersgroep om meer groen in het centrum te krijgen.

  1. Kernwinkelgebied verkleinen

Het winkellandschap verandert, ook in Lichtenvoorde. En hier spelen we graag op in, zodat bezoekers en bewoners kunnen genieten van de intieme sfeer die het centrum te bieden heeft. Uit de reacties blijkt dat er draagvlak is voor een compact en gezellig centrum. We kunnen dit onder andere bereiken door planologisch keuzes te maken (geen nieuwe winkels meer in bijvoorbeeld de Dijkstraat) en verhuizingen naar het kernwinkelgebied te stimuleren.

De komende weken meer

Volgende week kijken we naar het opknappen van de Dijkstraat, Bonifatiushof en Nieuwmarkt en het vergroenen van het centrum en de entrees.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...