Programma Lichtenvoorde in de maak - punt 3 & 4

Speerpunten: opknappen Dijkstraat – Bonifatiushof – Nieuwmarkt en vergroenen van het centrum en de entrees | We zijn bezig met het opstellen van een nieuwe visie voor Lichtenvoorde. Vorig jaar hebben we reacties verzameld via onder andere de campagne Geef Lichtenvoorde Kleur en een enquête onder de ondernemers in het centrum. Op basis daarvan hebben we een tiental speerpunten geformuleerd. De komende weken lichten we deze speerpunten toe. Deze week de speerpunten 3 en 4.

Speerpunt 3: opknappen Dijkstraat – Bonifatiushof – Nieuwmarkt

In 2010 werd een grote fysieke opknapbeurt van het centrum afgerond. De meeste straten werden toen aangepakt en kregen een betere uitstraling. Het is een grote wens van zowel de bewoners van Lichtenvoorde als het college van B&W om dit werk voort te zetten. Concreet betekent dat met name dat het beeld van de Dijkstraat wordt verbeterd en dat er een kwaliteitsslag wordt gemaakt in de omgeving van de Bonifatiushof. De afronding van de Nieuwmarkt (onder andere de doorsteek richting de Markt) kan daarin ook worden meegenomen. Het centrum wordt daarmee logisch aan elkaar verbonden en vormt een compact en aantrekkelijk geheel.

Speerpunt 4: vergroenen van het centrum en de entrees

Er is een grote behoefte aan meer groen in het centrum. Met name uit de reacties van de kaartenactie blijkt dat de bewoners van Lichtenvoorde het erg kaal vinden in de winkelstraten. Er zijn voorstellen gedaan voor meer planten(bakken) en (hangende) bloemen. Verder wordt aangegeven dat Lichtenvoorde fleurige entrees moet krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door de bermen bij de invalswegen van het dorp in te zaaien met veldbloemenmengsels.

Volgende week kijken we naar het wonen in het centrum en de wens tot meer activiteit in het centrum.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...