Programma Lichtenvoorde in de maak - punt 5 & 6

Speerpunten: wonen in het centrum en de wens tot meer activiteit in het centrum | We zijn bezig met het opstellen van een nieuwe visie voor Lichtenvoorde. Vorig jaar hebben we reacties verzameld via onder andere de campagne Geef Lichtenvoorde Kleur en een enquête onder de ondernemers in het centrum. Op basis daarvan hebben we een tiental speerpunten geformuleerd. In vijf weken lichten we deze speerpunten toe. Deze week de speerpunten 5 en 6.

5. Wonen in het centrum

Lichtenvoorde vormt in de Achterhoek een aantrekkelijke woonkern. Wonen in het centrum betekent voorzieningen binnen handbereik, maar ook een levendige omgeving door de vele evenementen en activiteiten (zie ook speerpunt 6). In Lichtenvoorde zijn er de afgelopen 10 jaar veel koopappartementen gebouwd in het duurdere segment. Op dit soort nieuwbouw ligt de focus nu niet meer. In het programma besteden we wel aandacht aan plekken waar nog woningen kunnen worden toegevoegd, bijvoorbeeld in combinatie met het opknappen van een straat zoals de Dijkstraat. Daarbij zetten we in op goedkopere huurwoningen. Uit de reacties die we kregen én uit verschillende peilingen blijkt namelijk dat hier in Lichtenvoorde vraag naar is.

6. Meer activiteit in het centrum

Lichtenvoorde staat bekend om haar organisatiekracht. Er worden veel evenementen en activiteiten georganiseerd. Ondernemers, verenigingen en organisatoren zoeken steeds meer de samenwerking op en dragen gezamenlijk de boodschap: Passie voor Lichtenvoorde. Voor de bezoeker zou het aantrekkelijk zijn als er in het centrum van Lichtenvoorde altijd iets te doen is. Dit zorgt voor meer beleving en gezelligheid. Ideeën die hiervoor zijn binnengekomen zijn: het bieden van een podium voor muzikaal talent door bijvoorbeeld een muziekfeest op de Markt, het organiseren van een jongerencafé of het houden van leuke activiteiten voor kinderen (in combinatie met sport en bewegen).

Volgende week kijken we naar ‘Ruimte voor evenementen en afstemming’ en ‘Groen en verbindingen door het hele dorp’.

Bekijk ook de andere speerpunten:

Deze afbeelding toont het voorstel om bijvoorbeeld lege winkelpanden voor muziek of theater oefenruimtes in te zetten.
Afbeelding: voorstel programma Lichtenvoorde over oefenruimtes theater en muziek

 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...