Programma Lichtenvoorde in de maak - punt 7 & 8

Speerpunten: ruimte voor evenementen en afstemming & groen en verbindingen door het hele dorp | We zijn bezig met het opstellen van een nieuwe visie voor Lichtenvoorde. Vorig jaar hebben we reacties verzameld via onder andere de campagne Geef Lichtenvoorde Kleur en een enquête onder de ondernemers in het centrum. Op basis daarvan hebben we een tiental speerpunten geformuleerd. In vijf weken lichten we deze speerpunten toe. Deze week de speerpunten 7 en 8.

7. Ruimte voor evenementen en afstemming

Oost Gelre is een echte evenementengemeente. Ook in Lichtenvoorde worden veel evenementen georganiseerd, bijvoorbeeld het Bloemencorso en de kermis. We hebben verschillende reacties ontvangen met verbeterpunten. Het is wenselijk dat de activiteiten en evenementen nog meer op elkaar worden afgestemd. Zo kan er ook rekening worden gehouden met de eventuele overlast voor bewoners en collega-ondernemers. Ten slotte blijkt uit de reacties dat er behoefte is aan meer geschikte fysieke ruimte om activiteiten te houden. Het plan dat in de maak is voor de omgeving van de Bonifatiushof/Nieuwmarkt kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

8. Groen en verbindingen door het hele dorp

Lichtenvoorde kenmerkt zich door de groene omgeving. We kregen veel reacties binnen over het groen. Die gingen over de kwaliteit van de paden in het buitengebied en het toevoegen van zitbankjes in de parken. Maar ook over het aaneensluiten van verschillende groene gebieden. Die wens nemen we ook op in het Programma. Denk bijvoorbeeld aan het verbinden van het Wentholtpark via Het Hof naar het Beekdal en het verder zichtbaar maken van de Oude Baakse Beek. Vanuit de Besselinkschans ontstaat er zo samen met het gebied rondom de Flierbeek een groene long door Lichtenvoorde. Die gebieden bieden ook veel kansen voor ontspanning en recreatie.

Volgende week kijken we naar de laatste twee speerpunten: ‘Routes en bereikbaarheid’ en ‘Duurzaamheid en innovatie’.

Bekijk ook de andere speerpunten:

Groene omgeving Lichtenvoorde

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...