Programma Lichtenvoorde in de maak - punt 9 & 10

Speerpunten: ‘Routes en bereikbaarheid’ en ‘Duurzaamheid en innovatie’. | We zijn bezig met het opstellen van een nieuwe visie voor Lichtenvoorde. Vorig jaar hebben we reacties verzameld via onder andere de campagne Geef Lichtenvoorde Kleur en een enquête onder de ondernemers in het centrum. Op basis daarvan hebben we een tiental speerpunten geformuleerd. In vijf weken lichten we deze speerpunten toe. Deze week de twee laatste speerpunten.

9. Routes en bereikbaarheid

Verkeer is een veelgenoemd onderwerp in de reacties. Zowel verkeersveiligheid als de bereikbaarheid van het centrum komt aan de orde. In het Verkeersprogramma Oost Gelre is hier ook aandacht voor. Het onderwerp verkeer wordt in Programma Lichtenvoorde nadrukkelijk aan de orde gesteld. Verkeer is van grote invloed op hoe Lichtenvoorde wordt beleefd. Daarom bekijken we op dit moment of het mogelijk is een nieuw verkeers- en parkeeronderzoek te doen in Lichtenvoorde. Hier komen we uiteraard op een later moment op terug.

Naast de grote lijnen die met zo’n onderzoek onderzocht worden, is er ook aandacht voor de wat meer concrete situaties. We kijken in welke situaties we snel tot een oplossing kunnen komen, de zogenaamde quickwins.

Een van de ideeën voor Geef Lichtenvoorde Kleur

10. Duurzaamheid en innovatie

Het ontwikkelen van een toekomstvisie voor Lichtenvoorde draagt bij aan de duurzaamheid van het dorp. Ook in de toekomst moet Lichtenvoorde een interessante plek zijn om te wonen, werken en recreëren. Duurzaamheid en innovatie kan op allerlei terreinen worden gezocht. Te denken valt aan de wijze waarop we omgaan met het toepassen van materialen in de openbare ruimte, meer groen in het dorp, milieu, een duurzaam ondernemersklimaat, etc. Deze kansen nemen we dus over het gehele programma mee!

Conceptvisie voor zomer 2016 gereed

In de afgelopen weken hebben we benoemd welke speerpunten terug gaan komen in het Programma Lichtenvoorde. Voor de zomer verwachten we met een conceptvisie te komen. Wij houden iedereen op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Ideeën Bonifatiushof en omgeving op www.geeflichtenvoordekleur.nl

Tot slot willen we laten weten dat de ideeën die er inmiddels zijn voor een nieuwe inrichting van de Bonifatiushof en omgeving op www.geeflichtenvoordekleur.nl zijn geplaatst. Deze ideeën zijn op 15 februari gepresenteerd aan buurtbewoners, grondeigenaren en ondernemers uit het gebied. De reacties die we ontvangen hebben, verwerken we tot een volgende versie, die we vervolgens aan alle geïnteresseerden presenteren.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...