Rioolreiniging en rioolinspecties in de gemeente

Vanaf maandag 7 maart 2016 start de firma Omni Relining / MJ Oomen Leidingtechniek op verschillende plekken in onze gemeente met rioolreiniging en rioolinspecties. Deze controle is noodzakelijk voor de inwendige reparatie van het riool. Die wordt een aantal weken later uitgevoerd.

Hoe lang en wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

De reinigings- en inspectiewerkzaamheden in onze gemeente duren in totaal ongeveer 5 werkdagen. Omni Relining / MJ Oomen Leidingtechniek informeert de bewoners van de straten waar de werkzaamheden plaatsvinden vooraf per brief. Er wordt van 07.00 tot 19.00 uur gewerkt. Het kan gebeuren dat zij tweemaal in uw straat komen.

Het riool wordt gereinigd en geïnspecteerd

Voor de reiniging van de riolering wordt gebruik gemaakt van een hogedrukspuit. Door de druk en waterophoping kan het voorkomen dat er kleine hoeveelheden water (spatten) vanuit de rioolbuis naar boven komen. Wij adviseren u om tijdens de werkzaamheden het toiletdeksel dicht te houden om spatten te voorkomen. Ook kunt u een zwaar voorwerp (bijvoorbeeld een emmer water) op het toiletdeksel plaatsen.

Beperken verkeersoverlast

De uitvoering van de werkzaamheden kan enige (verkeers)overlast veroorzaken. De aannemer beperkt dit zoveel mogelijk. Verder stellen we het zeer op prijs als u uw auto minimaal 5 meter van de grote putdeksels (gietijzer 60 cm) af parkeert.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden? Neemt u dan contact op met Omni Relining / MJ Oomen Leidingtechniek. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer (0168) 35 65 70.

De busjes van Omni Relining in de straat

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...