Route fietspad Schaepmanstraat opnieuw overwogen

Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente gaan weer in gesprek met de buurt van de Schaepmanstraat in Groenlo over de aanleg van een fietspad. Groot onderhoud aan de noordelijke kant van de Slinge biedt nieuwe mogelijkheden om anders te kijken naar de aanleg van het fietspad.

Het college van B&W heeft enige tijd geleden het besluit genomen om een deel van het fietspad langs de Slinge ter hoogte van de Schaepmanstraat aan te leggen door de groenstrook. Aan dit besluit lagen meerdere overwegingen ten grondslag. Inmiddels is wat die afwegingen betreft een nieuwe situatie ontstaan.

Waterschap Rijn en IJssel heeft onlangs groot onderhoud uitgevoerd aan de houtsingel langs de Slinge. De reden hiervoor is de volgende: de Slinge is een ecologische verbindingszone. Om die functie te respecteren wordt er eens in de vijf jaar groot onderhoud gepleegd. Daartoe is een werkpad gemaakt om het groen terug te kunnen snoeien. Het groen loopt weer uit en het pad begroeit geleidelijk weer.

Het waterschap realiseert zich dat de timing van het onderhoud ongelukkig is. Ze begrijpt dat bij de buurt van de Schaepmanstraat het beeld is ontstaan dat er een blijvend pad is aangelegd, dat eventueel ook als fietspad kan dienen. Het waterschap gaat onderzoeken of dit toch een optie is. Daarmee zou de omstreden aanleg door de groenstrook aan de zijde van de Schaepmanstraat mogelijk niet meer nodig zijn. Wethouder Marieke Frank heeft in een gesprek met het waterschap aangegeven dat ook de gemeente nu goede mogelijkheden ziet voor het aanleggen van het pad zoals het waterschap dat nu onderzoekt.

Er is ook voldoende tijd om deze optie nader te onderzoeken. De aanleg van het fietspad door de groenstrook langs de Schaepmanstraat is namelijk pas voorzien in het najaar van 2016. De gemeente zal u binnenkort bijpraten en informeren over het vervolg. Bij dat overleg nodigen we ook de bewoners uit aan de andere kant van de Slinge, die in de nabijheid van de gesnoeide houtsingel wonen.

Fietspad Schaepmanstraat Groenlo

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...