Somalisch spreekuur in Oost Gelre vanaf 21 maart

Maandag 21 maart start het wekelijkse Somalisch spreekuur in Oost Gelre. Elke maandag van 12.30 tot 15.30 uur zit vrijwilliger Hussein Abdi klaar om inwoners van Somalische afkomst op weg te helpen. De spreekuren vinden t/m 18 april plaats in het gemeentehuis in Oost Gelre en daarna in de voormalige Rabobank (Raadhuisstraat 4 – vanaf 25 april) in verband met de verbouwing van het gemeentehuis.

De aanleiding voor het spreekuur is dat leden van de Somalische gemeenschap bij problemen, informatie en advies vaak binnen de eigen gemeenschap hulp zoeken. In Oost Gelre bestaat de Somalische gemeenschap uit tientallen Somaliërs.

Over Abdi Hussein

“Ik ben Abdi Hussein en woon in Winterswijk. Ik kom oorspronkelijk uit Somalië, maar woon al 18 jaar in Nederland. Sinds een jaar of 5 zet ik mij intensief in als vrijwilliger voor de begeleiding aan statushouders/vluchtelingen uit Somalië. Dit werk doe ik met veel plezier voor mensen uit de gemeenten Winterswijk, Berkelland en nu ook Oost Gelre.”

Vrijwilliger Hussein Abdi

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...