Start voorbereidingen Slingepad Groenlo

Deze week starten de voorbereidingen voor de realisatie van het ‘Slingepad’, een fietsverbinding tussen de Hartebroekseweg en de ‘Kapotte brug’. Deze aantrekkelijke verbinding komt uit bij Stadspark De Grolse Weiden. Bewoners, recreanten en toeristen kunnen zo kennis maken met een prachtig stukje Groenlo.

Delen van het pad worden al jarenlang door inwoners en fietsers gebruikt. Binnenkort wordt de route ook opgenomen in het netwerk van fietsknooppunten. Daarmee wordt de route onderdeel van het toeristisch netwerk.

Tekening downloaden

De verbinding is mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de Regio Achterhoek voor het project ‘Rivierenconcept’. Aannemersbedrijf Rouwmaat uit Groenlo voert in samenwerking met de Coöperatieve Werktuigenvereniging Lievelde de werkzaamheden uit. De bijbehorende tekening kunt u hieronder downloaden:

Overzichtskaart - Pad langs de Slinge (pdf - 1.6 Mb)

Route vooralsnog via Schaepmanstraat

Met bewoners van de Schaepmanstraat overleggen we nog over de aanleg van het pad door de groensingel tussen de Groenlose Slinge en de Schaepmanstraat. Dit wordt mogelijk in een later stadium gerealiseerd. Vooralsnog loopt de route door de Schaepmanstraat. 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...