Succesvolle Klimaatdag in Lichtenvoorde

Afgelopen donderdag vond in Sociaal Cultureel Centrum Den Diek een regionale Klimaatdag plaats. Bestuurders en beleidsmakers van verschillende disciplines uit de hele Achterhoek kwamen in Lichtenvoorde bij elkaar om kennis te delen over het veranderende klimaat.

Speciale gast was klimaatwetenschapper Peter Kuipers Munneke, tevens bekend als weerman bij de NOS. Hij hield een lezing over de gevolgen van klimaatverandering. Hij was erg te spreken over de dag, waarbij hij het belang benadrukte om voortvarend in elk dorp en elke stad aan de slag te gaan met maatregelen. Er werden veel tips gedeeld om de openbare ruimte aan te passen aan heftige regenval en extreme hitte.

D’RAN! - Met de batse noar buut’n!

Om te onderstrepen dat een actiegerichte houding nodig is, werden er door de bezoekers een aantal bomen geplant bij de Hamalandhal. Ook brachten de aanwezigen bij de Van der Meer de Walcherenstraat een infiltratievoorziening in werking. Zo kan het regenwater dat op straat valt voortaan afwateren in de beek bij het Wentholtpark. Het was een succesvolle dag die zeker een vervolg krijgt!

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...