SW-medewerkers Hameland komen in dienst van gemeenten

De sociale werkvoorziening Hameland houdt per 1 januari 2017 in de huidige organisatiestructuur op te bestaan. Vooruitlopend daarop hebben de betrokken gemeenten, waaronder Oost Gelre, en Hameland besloten dat de SW-medewerkers met een vast dienstverband vanaf volgend jaar in dienst komen van de gemeente waar zij wonen. Ook is afgelopen week besloten dat oud-directeur/gemeentesecretaris Hans Scheinck per 1 juli 2016 interim-directeur wordt van Hameland.

Hans Scheinck is al enige tijd als transitiecoördinator voor de vijf gemeenten nauw betrokken bij de transitie van Hameland. Hij volgt Richard de Winter op, die eind vorig jaar bij Hameland aantrad. Toen was al duidelijk dat hij tijdelijk bij Hameland betrokken zou zijn.

Overgang werkgeverschap

Voor het besluit over de overgang van het zogenaamde ‘werkgeverschap’ is eerst advies gevraagd van de ondernemingsraad van Hameland. De ondernemingsraad heeft positief geadviseerd. Daarnaast zijn afspraken gemaakt met de vakbonden over de wijze waarop de overdracht van het werkgeverschap wordt vormgegeven en hoe de gemeenten omgaan met gedetacheerde SW-medewerkers.

Begeleiding vanuit SDOA

Het Hameland-onderdeel ‘ontwikkelen & detacheren’ en de daaraan verbonden kadermedewerkers en leidinggevenden gaan niet over naar de gemeenten. Zij komen bij de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA). Dit betekent dat SDOA het detacheren van SW-medewerkers bij bedrijven en organisaties verder vorm en inhoud gaat geven. De begeleiding van de SW-medewerkers die gedetacheerd zijn, blijft zoveel mogelijk hetzelfde.

Werken binnen

De komende maanden moeten de gemeenten en Hameland nog een besluit nemen over de toekomst van ‘werken binnen’. Oftewel het onderdeel van Hameland voor mensen die aangewezen zijn op een beschutte werkplek. Vorige maand hebben de gemeenten, waaronder Oost Gelre, de visie op dit onderdeel vastgesteld. Momenteel wordt deze visie verder uitgewerkt. 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...