Toeristische inspiratie- en netwerkmiddag

Achterhoek Toerisme organiseerde maandag 25 januari in samenwerking met de gemeente Oost Gelre en de VVV Oost Gelre een inspiratiemiddag bij Beusink Recreatie in Lievelde. De middag was voor en door toeristische en recreatieve bedrijven & organisaties in Oost Gelre.

Ruim 80 deelnemers van uiteenlopende recreatieve bedrijven in Oost Gelre waren aanwezig. Wethouder Marieke Frank: “De middag werd georganiseerd om informeel kennis te maken, te inspireren en wellicht in de toekomst mooie samenwerkingsverbanden te vinden. Dat is goed gelukt! In 2017 staat een tweede en vernieuwde editie dan ook op het programma.”

Foto: Wethouder Marieke Frank gaf een workshop over burgerinitiatieven

Invulling van de middag: informatiemarkt, sprekers en workshops

Er was een informatiemarkt waar organisaties en evenementen zich konden presenteren. Daarnaast waren er diverse sprekers. Onder andere over evenementen: Herman ter Haar (Bloemencorso) en Edwin Grothe (Slag om Grolle) en over kansen in de toeristische sector (ook op de Duitse markt): Manuel Hezeman (Achterhoek Toerisme) en Edwin Kok (Euregio). Verder was er gelegenheid een workshop te volgen. Marieke Frank, wethouder, gaf een workshop over burgerinitiatieven. Marlies Ten Tije (communicatieadviseur gemeente Oost Gelre) gaf een workshop over Social media. Deelnemers die liever een actieve invulling kozen, konden een proefritje maken op special bikes, of een ritje maken in de trein of huifkar. 

Foto: Verschillende recreatieve bedrijven namen deel aan deze inspiratiemiddag

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...