Uitnodiging inloopmoment toeristische verbinding Marveld – Centrum Groenlo

Marveld Recreatie is een toeristische trekpleister van formaat. Elk jaar opnieuw brengen veel toeristen vanuit Marveld ook een bezoek aan Groenlo. In het Programma Stad Groenlo staat dan ook dat er een goede loopverbinding moet komen vanuit Marveld naar het centrum van Groenlo. Daarvoor is nu een compleet ontwerp gemaakt. Op donderdag 11 februari van 16.00 tot 19.00 uur vindt bij BS22 (Beltrumsestraat 22) in Groenlo een inloopmoment plaats.

Eerste aanpassingen al gerealiseerd

Voorafgaand aan de eerste werkzaamheden rondom de grachtverbreding heeft de ontwerpgroep Markt / Boompjeswal in 2013 al nagedacht over deze toeristische verbinding. Destijds hebben zij de kaders voor de route vastgesteld. Vooruitlopend op de totale aanpak van de route zijn vorig jaar al aanpassingen gedaan die voor een kwaliteitsimpuls hebben gezorgd. Zo is er bij het tunneltje onder de N18 een verwijzing gemaakt naar het smalspoortreintje dat vroeger reed tussen De Leemputten en de steenfabriek. Bovendien is er met medewerking van de Nedap meer ruimte gekomen voor het pad langs de Heuzelsgoot.

Ontwerpgroep

Met deze inspanningen is de route echter nog niet volledig opgeknapt. Er is nog veel meer uit te halen. In 2015 zijn verschillende aanwonenden en aanliggende ondernemers een aantal keer bij elkaar geweest om het ontwerp verder vorm te geven. Daarbij is ook het busstation meegenomen. Het ontwerp is nu aan de buurt voorgelegd en de eerste reacties zijn positief. Een aantal bedrijven uit de buurt worden komende week nog bezocht.

Inloopmoment

De volgende stap is om het ontwerp te laten zien aan heel Groenlo. Daarvoor nodigen we u uit voor een inloopmiddag/avond bij BS22 op donderdag 11 februari van 16.00 tot 19.00 uur. Verschillende betrokkenen zijn dan aanwezig om een toelichting te geven en om vragen te beantwoorden. De input wordt meegenomen richting een definitief ontwerp, dat aan het college wordt voorgelegd. De uitvoering vindt naar verwachting dit jaar plaats, waarbij we rekening houden met het toeristenseizoen.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...