Uitvoeringsagenda Programma Stad Groenlo geactualiseerd

In 2012 is het Programma Stad Groenlo vastgesteld door de gemeenteraad. De uitvoering van het programma is vanaf de start voortvarend opgepakt. Bewoners, organisaties en ondernemers werken vanaf dat moment met veel enthousiasme en inzet aan het realiseren van de benoemde projecten. Naast een visie op de toekomst van de stad tot het jaar 2027, vormt het programma dus ook een goede basis om samen te werken.

logo stad groenloHet college van B&W kijkt na vier jaar terug op het programma. Dit doet ze met drie vragen: 1) Wat hebben we gedaan? 2) Wat vinden we ervan? en 3) Hoe gaan we verder? Wethouder René Hoijtink: “We leren van de opgedane ervaringen en kijken naar wat belangrijk is voor de toekomst van het programma, de stad Groenlo en haar bewoners. Op basis van die bevindingen bepalen wij de werkwijze en de focus voor de komende periode. Dit hebben we vastgelegd in een geactualiseerde uitvoeringsagenda voor Programma Stad Groenlo”.

Accenten verschuiven

René Hoijtink: “Er zijn al meer dan 40 projecten uitgevoerd. Dat was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de Grolse samenleving; investeringen in zowel tijd als geld. Ten opzichte van 2012 verschuiven er de komende jaren accenten. We zetten nog meer in op versterking van burgerinitiatieven, ondernemerschap, toerisme en evenementen. We hebben veel geïnvesteerd in de openbare ruimte. Nu is het aan Groenlo om hiervan gebruik te gaan maken en de ontwikkeling van de stad verder vorm te geven. Belangrijke projecten en initiatieven die daarbij passen ondersteunen we.”

Meer informatie

Meer informatie over Programma Stad Groenlo staat op de website www.stadgroenlo.nl. Hier kunt u ook de geactualiseerde uitvoeringsagenda voor het programma downloaden.

Foto's: De vernieuwde woonstraten in het centrum zien er sinds afgelopen vrijdag een stuk fleuriger uit. Zo’n 25 bewoners hebben de aangelegde geveltuintjes van planten voorzien. Ze werden daarbij geholpen door de medewerkers van de aannemer en de gemeente. Met de aanplant is de herinrichting afgerond. Bewoners en bezoekers kunnen nu gaan genieten van de mooie en groene straten!

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...