Vanaf 15 februari afsluiting kruising N18 / Hamelandweg / Lievelde

Gedurende 3 weken alleen doorgaand verkeer over N18 mogelijk | Het kruispunt N18 – N313 (Hamelandweg) wordt de komende weken door Rijkswaterstaat verbeterd. Aannemer Verhoeve Infra voert de werkzaamheden in opdracht van Rijkswaterstaat uit. Om het werk veilig en goed te laten plaatsvinden worden vanaf 15 februari beide afslagen (Hamelandweg en Lievelde) gedurende 3 weken afgesloten. Het is tijdens de werkzaamheden dus niet mogelijk om ter hoogte van het kruispunt de N18 op te rijden of af te slaan. Er worden omleidingsroutes ingesteld. Doorgaand verkeer op de N18 blijft wel mogelijk.

De planning ging eerst uit van de plaatsing van tijdelijke verkeerslichten op het kruispunt. Uit berekeningen bleek dat deze tijdelijke verkeerslichten met name in de spits zouden leiden tot een te grote filevorming op de N18. De afsluiting van beide afslagen is de enige reële en haalbare optie.  Rijkswaterstaat heeft daarom in overleg met de gemeente en de aannemer besloten om deze gewijzigde aanpak toe te passen.

Eén gedeeltelijke weekendafsluiting van de N18

Door de gewijzigde aanpak kunnen de werkzaamheden binnen een aanzienlijk kortere periode plaatsvinden. Bovendien is er op de N18 nu maar één gedeeltelijke weekendafsluiting nodig in plaats van twee. Deze afsluiting geldt alleen voor het verkeer in de richting van Enschede naar Varsseveld. De afsluiting vindt plaats van vrijdagavond 4 maart 21.00 uur tot en met maandagochtend 7 maart 06.00 uur. De N18 is in de richting van Varsseveld naar Enschede tijdens dit weekend wel open voor verkeer.  Na afloop van de gedeeltelijke afsluiting zijn de werkzaamheden aan de kruising, onder voorbehoud van extreme weersomstandigheden, op 7 maart volledig afgerond.

Busvervoer en hulpdiensten

Het verkeer van en naar de Hamelandweg en het verkeer van en naar Lievelde wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. De omleidingsroutes staan op de website www.bereikbaargelderland.nl. Met busvervoerder Arriva zijn door Rijkswaterstaat afspraken gemaakt over de route van buslijn 72. De hulpdiensten (zoals politie, brandweer en ambulance) kunnen gebruik blijven maken van de kruising. Zo blijven de aanrijtijden in het geval van nood zo kort mogelijk.

Monitoring verkeer op omliggende wegen

We verwachten een toename van het verkeer op de omliggende wegen. Tijdens de werkzaamheden wordt de drukte op de wegen voortdurend in de gaten gehouden. Waar nodig worden passende maatregelen getroffen om het verkeer in goede banen te leiden. Zo worden er vanaf 15 februari op enkele plekken verkeersregelaars ingezet.

Doel van de werkzaamheden

Bij de werkzaamheden aan het kruispunt N18 - N313 (Hamelandweg) worden de verouderde verkeerslichten vervangen. Bovendien wordt de oversteek met de Heringsaweg aangepast. De oversteek vanaf de Besselinkschans naar Lievelde valt straks binnen de werking van de verkeerslichten.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden staat in het persbericht van Rijkswaterstaat. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Bel met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Of kijk op www.vanAnaarBeter.nl.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...