Verbouwing gemeentehuis eind mei van start

Dienstverlening gemeente vanuit voormalige Rabobank (Raadhuisstraat 4) | De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van het gereed maken van de tijdelijke huisvesting voor de verbouwing van het gemeentehuis en het vaststellen van het definitief ontwerp. Wethouder René Hoijtink: “Er ligt nu een mooi en goed ontwerp voor het huisvesten van de gemeentelijke organisatie in één gebouw. Eind mei gaat de verbouwing van start.”

Definitief ontwerp

Het definitief ontwerp voor het gemeentehuis kunt u hieronder downloaden en bekijken.

Definitief ontwerp - verbouwing gemeentehuis (pdf - 3,3 Mb)

Aanvraag omgevingsvergunning en sloopmelding ingediend

Bij de officiële mededelingen van vorige week kon u de ingekomen aanvraag omgevingsvergunning en de sloopmelding voor de verbouwing van het gemeentehuis lezen. 

Inloopavond april

In april organiseren we een inloopbijeenkomst. Hier kunt u kennis nemen van het definitief ontwerp voor de verbouwing van het gemeentehuis en uw vragen en opmerkingen kwijt. De datum, locatie en het tijdstip maken we bekend via de gemeentepagina’s, website en social media.

Aanbesteding hoofdaannemer

De aanbesteding voor een hoofdaannemer voor het slopen, het bouwkundig en installatietechnische werk is eind vorig jaar gestart. De eerste fase hiervan is inmiddels afgerond. In totaal hebben 11 partijen aangegeven de werkzaamheden graag te willen uitvoeren. Hieruit zijn 5 partijen geselecteerd die deelnemen aan de tweede en laatste fase van de aanbesteding. Eind mei wordt bekend wie de hoofdaannemer is.

Toegankelijkheid gebouw

Wethouder René Hoijtink: “We vinden het belangrijk dat het gemeentehuis toegankelijk is voor alle inwoners. Daarom hebben we onlangs ook om tafel gezeten met vertegenwoordigers van BOOG (Stichting Belangen Organisatie Oost Gelre) en de Wmo-raad. Dit waren positieve gesprekken, waarbij we samen hebben gekeken naar wat er mogelijk is binnen het gebouw.”

Gemeentehuis gesloten op vrijdag 22 april

Op vrijdag 22 april verhuist de gemeentelijke organisatie naar de tijdelijke huisvesting (voormalige Rabobank, villa, TPG-gebouw en de voormalige Jorisschool). Daarom is het gemeentehuis op 22 april gesloten. Vanaf maandag 25 april kunt u weer bij ons terecht, in de voormalige Rabobank (Raadhuisstraat 4 Lichtenvoorde).

Werken vanuit één locatie

De gemeentelijke organisatie werkt nu nog verspreid over drie gebouwen: het gemeentehuis, de voormalige Rabobank en de naastgelegen villa. Dit wordt teruggebracht naar één locatie: het gemeentehuis in Lichtenvoorde. Hiervoor heeft de raad nu een krediet van € 4,45 miljoen beschikbaar gesteld.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u terecht bij projectleider Henk Steggink: [email protected] of (0544) 39 34 40.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...