Vervolg: basismobiliteit Achterhoek per 1 januari 2017

Nieuws uit de Wmo-raad Oost Gelre | In oktober hebben de 7 Achterhoekse gemeenten de kadernota vastgesteld. In deze nota wordt uitgegaan van een regionale samenwerking en bundeling van krachten tussen de gemeenten. Hierin kan de Wmo-raad zich volledig vinden. Door de regionale samenwerking en bundeling van krachten, wordt de leefbaarheid en de onderlinge samenhang binnen de Achterhoekse gemeenten verstevigd en blijven voorzieningen voor iedereen bereikbaar. Ook draagt dit bij tot een efficiëntere organisatie van het vervoerssysteem.

Nota uitgangspunten aanbesteding Vervoerscentrale en Vervoer

Het vervolg: de Nota Uitgangspunten aanbesteding Vervoerscentrale en Vervoer staat nu boven aan de agenda. Deze nota geeft een overzicht van de belangrijkste kenmerken van het vervoersysteem voor basismobiliteit. Het belangrijkste doel is het vastleggen van de regelopties die de vervoerscentrale biedt en die door de opdrachtgevers kunnen worden beïnvloed. Een uitgangsregel is hierbij: blijf behouden wat goed is en verbeter daar waar het beter en anders kan.

Wat vinden de (toekomstige) gebruikers?

De projectgroep benadert op dit moment actief de diverse gebruikers van de regiotaxi, het leerlingenvervoer, het Wmo-vervoer en de overige vervoergroepen. Daarnaast worden ook toekomstige gebruikers en vertegenwoordigers van gebruikers van de Basismobiliteit benaderd. De bedoeling hiervan is een zo breed mogelijk beeld te krijgen van de diverse vervoersvragen die leven bij de gebruiker. Deze gegevens worden gebruikt voor het formuleren van de vervoersvraag.

Reizigersprofielen

Voor iedere individuele gebruiker van Basismobiliteit Achterhoek wordt een reizigersprofiel aangemaakt. Hierin worden de exacte vervoersvragen, de beperkingen en mogelijkheden van de gebruiker vastgelegd en in de vervoerspas vastgelegd. Later worden hiermee dan de vervoersaanvragen gepland en is men verzekerd van het juiste vervoer.

Rol van de regiecentrale

De regiecentrale vervult een belangrijke functie binnen de Basismobiliteit Achterhoek. Zij verzorgt voor alle gemeenten de ritaanvragen, de planning, de financiële en administratieve handelingen en geniet daardoor extra aandacht van de Wmo-raad.

Wmo-raad vergadert op 7 december over de nota

In de Wmo-vergadering van 7 december buigt de Wmo-raad zich inhoudelijk over de Nota van uitgangspunten aanbesteding Vervoerscentrale en Vervoer. U bent hierbij van harte welkom. De agenda van deze vergadering vindt u verderop in deze ‘Oost Gelre informeert’. Aanbevelingen en adviezen die hieruit voortvloeien, worden geformuleerd en overhandigd aan de projectorganisatie om ze mee te nemen in de besluitvorming. Half december vindt de besluitvorming plaats.

Vervolgtraject

De Wmo-raad blijft de uitvoering van de Nota uitgangspunten aanbesteding Vervoerscentrale en Vervoer actief volgen. 

(Dit artikel wordt geplaatst onder verantwoordelijkheid van de onafhankelijke Wmo-raad Oost Gelre)

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...