Vivian Sevenich 2e op EK Waterpolo

Afgelopen weekend mocht wethouder Jos Hoenderboom bij Zwembad Meekenesch in Lichtenvoorde een boeket bloemen aanbieden aan Vivian Sevenich. Vivian, oud-speelster van ZPC Livo, speelt in het nationale dameswaterpoloteam en won met haar team afgelopen vrijdag de zilveren medaille bij het EK Waterpolo in Belgrado.

Wethouder Hoenderboom is trots op die prestatie: “Namens de gemeente Oost Gelre wil ik Vivian en haar team van harte feliciteren met het behaalde resultaat. Prachtig! En natuurlijk wensen we haar enorm veel succes tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Gouda en daarmee een ticket naar Rio!”

Oost Gelre sportgemeente

Met deze prestatie zet Vivian ZPC Livo en daarmee Oost Gelre als sportgemeente op de kaart. Wethouder Hoenderboom: “Inwoners uit Oost Gelre dragen al jaren hun steentje bij in de topsport, zowel landelijk als op mondiaal niveau. Met nog fris in ons geheugen de 2e plaats van het Nederlands dameshandbal team met Lynn Knippenborg uit Zieuwent. Daarnaast Femke Stoltenborg uit Harreveld, die vorig jaar herfst met haar team de zilveren medaille won op het EK Volleybal. En Hidde Jurjus, die wekelijks het doel verdedigt van de Graafschap in de nationale voetbaleredivisie. Ik geniet daar enorm van. Als gemeente hebben we sport hoog in het vaandel staan. En ook in de toekomst willen we een sportieve gemeente blijven, met een ruim aanbod aan sportmogelijkheden, gezonde sportverenigingen en goede sportaccommodaties. Daar werken we met z’n allen aan.”

Hartelijke felicitaties van wethouder Jos Hoenderboom voor waterpoloster Vivian Sevenich. Foto: Zwembad Meekensch

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...