Voorstel versneld uitvoeren rotonde Vragenderweg in Lichtenvoorde

Besluit in gemeenteraadsvergadering van 29 maart 2016 | Als het aan het college van B&W ligt, wordt de rotonde bij de Vragenderweg/N313 (Hamelandweg) nog dit jaar aangelegd. De aanleg loopt daarmee vooruit op de aanpassing van de andere twee kruisingen (James Wattstraat en 4e poot Groten Bos). Hierover is overlegd met de provincie Gelderland. Het voorstel wordt op 15 maart behandeld in de commissievergadering en op 29 maart volgt een besluit in de gemeenteraadsvergadering.

In 2013 besloot het college om alle drie de kruisingen in de N313 bij Lichtenvoorde tegelijk aan te besteden. Dit besluit is nu herzien. De procedures (grondaankoop en planologisch) voor de aanpassingen bij de kruisingen met de 4e poot Groten Bos en de James Wattstraat laten langer op zich wachten. Op de N313 (Hamelandweg) bij Lichtenvoorde vindt een relatief hoog aantal verkeersongevallen plaats, met name op de kruising met de Vragenderweg. Door bij de Vragenderweg een rotonde aan te leggen wil het college de verkeersveiligheid hier op korte termijn verbeteren.

Maatregelen en planning

Bij goedkeuring van de gemeenteraad is het de bedoeling om dit jaar te starten met de uitvoering van de rotonde. Om doorgaand vrachtverkeer vanaf de N313 (Hamelandweg) te ontmoedigen, wordt er op de Vragenderweg naar verwachting nog voor de zomervakantie een hoogtebegrenzer geplaatst. Ook wordt er een keerlus aangelegd zodat eventueel afgeslagen vrachtverkeer terug kan rijden richting de Hamelandweg. De maatregelen zijn inmiddels besproken met een werkgroep van omwonenden en geïnteresseerden. De planning en maatregelen gelden onder voorbehoud van de procedures met betrekking tot het bestemmingsplan, de grondaankoop en het te nemen verkeersbesluit.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met gemeentelijk projectleider Barrie Span. Hij is telefonisch bereikbaar via (0544) 39 34 56 of per e-mail: [email protected]. Wilt u inspreken tijdens de commissie- en/of raadsvergadering? Dan dient u zich vooraf aan te melden bij de griffie. Meer informatie hierover vindt u op onze website: www.oostgelre.nl/inspreken-in-raads-en-commissievergadering

Kruispunt Hamelandweg/Vragenderweg

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...