Voortgang locatiekeuze vluchtelingenopvang

COA heeft meer tijd nodig voor overleg Afgelopen vrijdag heeft het college van B&W een gesprek met het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) gehad. Het gesprek ging over de locatiekeuze voor de vluchtelingenopvang in Oost Gelre. Zoals eerder gemeld is het pand Eschpark 5-7 de eerste keus als locatie voor de opvang van maximaal 200 vluchtelingen voor maximaal 5 jaar. Uit het gesprek van vrijdag blijkt dat het COA meer tijd nodig heeft voor het overleg met de initiatiefnemer en eigenaar van het pand Eschpark 5-7.

Drie mogelijke locaties

In de procedure van de locatiekeuze is het college van B&W steeds duidelijk geweest over de stappen die gezet moeten worden. Dat begon met de oproep aan inwoners om locaties aan te leveren. Daaruit heeft de Klankbordgroep vluchtelingenopvang een keuze gemaakt voor drie mogelijke locaties: pand Eschpark 5-7als eerste keus, het terrein Oldenhuis in Groenlo als 2e en het terrein Flierbeek fase 3 als 3e keus. Het college heeft dit advies overgenomen middels een voorlopig besluit.

Gesprek met het COA

Als volgende stap stond het gesprek met het COA op de agenda. Dat gesprek is vrijdag 15 april geweest. Echter het COA kan op dit moment nog geen duidelijkheid geven over de voorkeurslocatie Eschpark 5-7. De gesprekken met de eigenaar zijn nog gaande. Het college wacht nu eerst de uitkomst van deze gesprekken af.

Gesprek met de buurten

Pas als de gevraagde duidelijkheid er is kan het college de volgende stap zetten richting de buurten van de drie locaties. Het college wil graag voortgang houden in de locatiekeuze, maar respecteert dat er meer tijd nodig is om tot de gevraagde duidelijkheid te komen. Zodra die duidelijkheid er is worden de vervolgstappen gezet. Het gaat daarbij om de communicatie met de inwoners, een definitief besluit van het college en de behandeling in de gemeenteraad.

Meer informatie

Met vragen kunt u terecht bij het aanspreekpunt voor de vluchtelingenopvang Brandt Keegstra. Dat kan via de mail naar [email protected] of telefonisch via (0544) 39 35 52.

Meer informatie over de opvang van vluchtelingen

Tags:

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...