Werkzaamheden kruising N18 / Hamelandweg / Lievelde vertraagd

De werkzaamheden aan het kruispunt N18 – N313 (Hamelandweg) gaan vanwege de verwachte weersvoorspellingen langer duren. Het kruispunt wordt op dit moment verbeterd door aannemer Verhoeve Infra in opdracht van Rijkswaterstaat. Daardoor zijn beide afslagen (Hamelandweg en Lievelde) sinds twee weken afgesloten en zijn er omleidingsroutes ingesteld. Doorgaand verkeer op de N18 is wel mogelijk.

Voor de afronding van de werkzaamheden moet de kruising van een deklaag asfalt worden voorzien. De bedoeling was om dat komend weekend te doen. De weersverwachting voorspelt een koud weekend en een koud begin van volgende week. Te koud om een deklaag van goede kwaliteit te kunnen aanleggen. Opdrachtgever Rijkswaterstaat heeft in overleg met de aannemer daarom besloten om deze werkzaamheden uit te stellen.

Vervolg afronding werkzaamheden

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer het asfalt wel kan worden aangebracht. De verwachting is dat hier na volgende week woensdag mee wordt gestart. De N18 moet dan mogelijk een deel van de dag of nacht gedeeltelijk worden afgesloten. We houden iedereen hiervan op de hoogte via onze website en onze Facebookpagina.

Doel van de werkzaamheden

Bij de werkzaamheden aan het kruispunt N18 - N313 (Hamelandweg) worden de verouderde verkeerslichten vervangen. Bovendien wordt de oversteek met de Heringsaweg aangepast. De oversteek vanaf de Besselinkschans naar Lievelde valt straks binnen de werking van de verkeerslichten.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Bel met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Of kijk op www.vanAnaarBeter.nl.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...