Woonconsulenten bezoeken 65-jarigen

Binnenkort ontvangen alle inwoners die in het eerste kwartaal van 2016 de leeftijd van 65 jaar bereiken, een brief over onze vrijwillige woonconsulenten. Daarmee willen we ze wijzen op de mogelijkheid om een bezoek aan te vragen voor een woningadvies.

Veel ouderen blijven tegenwoordig zo lang mogelijk in hun eigen huis, in hun eigen vertrouwde buurt, wonen. Ook wanneer de beperkingen toenemen. Maar soms loop je dan tegen problemen op waar je niet direct raad mee weet. Om hen hierbij te ondersteunen kunnen ouderen binnen de gemeente een huisbezoek aanvragen bij een vrijwillige woonconsulent.

65 jaar in eerste kwartaal 2016

Wordt u 65 jaar in het eerste kwartaal van 2016? Dan ontvangt u voor eind januari een brief met de vraag of u bezocht wilt worden door een vrijwillige woonconsulent. Het wordt steeds belangrijker om uw eigen woning zodanig in te richten en aan te passen dat u veilig en comfortabel kunt blijven wonen. Zeker nu er van overheidswege steeds meer wordt gewezen op eigen mogelijkheden en eigen verantwoordelijkheid. Wilt u advies van onze vrijwillige woonconsulenten? Stuur dan de antwoordkaart die u bij de brief aantreft, aan ons terug.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het bezoek of over de subsidieregeling of lening? Neemt u dan contact op met Ilse van de Kamp, ouderenadviseur van de gemeente Oost Gelre, tel. (0544) 39 35 69.

_________________________________________________

Financiële regelingen

Wilt u uw woning aanpassen voor de toekomst? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Ook kunt u tegen een speciaal laag rentetarief een lening afsluiten voor het opplussen van uw woning. Daarnaast willen we u ook nog wijzen op een nieuwe subsidieregeling voor het ‘verduurzamen’ van uw woning (bijvoorbeeld door het isoleren van uw woning of door het plaatsen van zonnepanelen). De woonconsulent kan u hierover meer vertellen. 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...