Woonvisie ter inzage

11 februari: inloopbijeenkomst Woonvisie en Ruimtelijke Atlas | In het voorjaar van 2015 is de gemeente gestart met het opstellen van een nieuwe Woonvisie Oost Gelre. De huidige Woonvisie dateert uit 2008 en is niet meer actueel. Per 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet van kracht die onder meer de corporaties verplicht naar redelijkheid bij te dragen aan het gemeentelijke woonbeleid. Dat beleid moet dan wel actueel zijn.

Na vaststelling van de Regionale Woonagenda in mei 2015 heeft de raad geoordeeld dat de lokale woonvisie, uit 2008, dient te worden geactualiseerd, omdat deze verouderd is. De Regionale Woonagenda dient daarbij als uitgangspunt. Dit betekent dat de regionale beleidsuitgangspunten moeten leiden tot lokale keuzes.

Samenwerken aan ambities

De lokale keuzes en ambities hebben onder meer betrekking op de afspraken die met de corporaties zullen worden gemaakt. Daarnaast is het van belang dat de gemeenteraad, maar ook bewoners, huurdersverenigingen, maatschappelijke organisaties, makelaars en/of ontwikkelaars zich zullen herkennen in de gekozen richting. Zodat samen gewerkt kan worden aan het realiseren van de ambities in deze woonvisie.

De doelstellingen uit de Regionale Woonagenda zijn leidend; wat daar staat leggen we niet opnieuw voor. Met de woonvisie beogen we een lokale invulling te geven aan de regionale doelen en leggen we een basis voor prestatieafspraken met corporaties.

Foto: Inkijkexemplaar woonvisie

Thema’s

Met de woonvisie Oost Gelre nieuwe stijl willen we een kernachtige en toegankelijke visie. De visie is vormgegeven op basis van een drietal thema’s: kwantiteit & kwaliteit, beschikbaarheid & betaalbaarheid en wonen met zorg & welzijn. Bij ieder thema geven we aan wat we zien aan ontwikkelingen (in Oost Gelre), wat we willen bereiken en wat we ervoor gaan doen. Voorgaand gaan we in op de kwaliteiten van Oost Gelre, specifiek de verschillende kernen, en de maatschappelijke ontwikkelingen die het woonbeleid beïnvloeden. Tot slot geven we in het uitvoeringsprogramma aan welke activiteiten uit de woonvisie voortvloeien en wanneer en door wie deze worden uitgevoerd.

Inloopbijeenkomst 11 februari

Voor de gemeentelijke Woonvisie organiseren we op 11 februari een inloopbijeenkomst. Die is van 16.00-18.00 uur op het gemeentehuis in Lichtenvoorde. Er zijn dan medewerkers aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Ontwerp Woonvisie ter inzage

Het ontwerp van de Woonvisie Oost Gelre ligt van 22 januari tot en met 3 maart 2016 ter inzage. De visie kunt u tijdens openingstijden inzien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. 

De Woonvisie is te lezen op de pagina Bekendmakingen week 3, tabblad 'Ruimtelijke ontwikkeling'.

Ook kunt u de woonvisie hieronder downloaden.

Ontwerp Woonvisie Oost Gelre (pdf - 769 kB)

Zienswijzen

Van 22 januari tot en met 3 maart 2016 kan een ieder op de Woonvisie Oost Gelre naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Oost Gelre (op afspraak via nummer (0544) 39 34 84), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerp van de Woonvisie Oost Gelre kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

___________________________________________________________________

Link met Ruimtelijke Atlas Oost Gelre

De woonvisie is tot stand gekomen parallel aan de ontwikkeling van de Ruimtelijke Atlas Oost Gelre en de start van een programmatische aanpak op levensloopbestendig wonen. De woonvisie is hierdoor deels geïnspireerd, maar loopt er deels ook op vooruit. Er wordt in de woonvisie dan ook veelvuldig verwezen naar de ruimtelijke inzichten uit de Atlas.

Inloopbijeenkomst 11 februari

Tijdens een inloopbijeenkomst voor de gemeentelijke Woonvisie op 11 februari van 16.00-18.00 uur op het gemeentehuis in Lichtenvoorde, kunt u de atlas ook inzien. Ook zijn er dan medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden. 

 

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...