Zorgaanbieders Wmo en Jeugdhulp 2016

Wanneer u Wmo-zorg of Jeugdhulp nodig heeft kunt u zelf een zorgaanbieder kiezen. Ook in 2016. De aanbieder moet wel een contract hebben met de gemeente. De huidige contracten (voor 2015) met de aanbieders zijn verlengd. De aanbesteding voor nieuwe aanbieders is afgrond.

Maximale keuzenvrijheid

In de gemeente Oost Gelre zijn er veel verschillende aanbieders waar u uit kunt kiezen. U houdt dus keuzevrijheid. We maken met de aanbieders afspraken over de tarieven, maar niet over hoeveel ondersteuning gegeven wordt. Daarover maken we afspraken met u, op het moment dat u ondersteuning nodig hebt. Vervolgens maakt u samen met de aanbieder van uw keuze afspraken hoe de hulp en ondersteuning ingevuld wordt.

Regionale samenwerking

De gemeente werkt bij de voorbereidingen, aanbestedingen en het aangaan van de overeenkomsten nauw samen met de 7 andere Achterhoekse gemeenten.

Meer informatie

De lijsten met gecontracteerde zorgaanbieders voor 2016 staan op de pagina Nieuwe taken voor de gemeente op het gebied van (jeugd)zorg, re-integratie en inkomen - tabblad Gecontracteerde zorgaanbieders 2016.

Nieuws

Risiconiveau van regio Noord- en Oost-Gelderland is aangepast naar code oranje

— In de regio Noord- en Oost-Gelderland is momenteel sprake van code oranje (een hoog risico op snelle uitbreiding van...

Schaapscheerdersfeest in Groenlo op zondag 22 mei

— Gezelligheid voor jong en oud in Stadspark De Grolse Weiden | Op zondag 22 mei vindt in Groenlo een gezellig...

Loket Bouwen donderdagmiddag 19 mei gesloten

— Donderdagmiddag 19 mei is het loket van Bouwen gesloten. De rest van de week is het loket op de reguliere...