In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. Hieronder vindt u de betekenis daarvan terug.
1. Inzage
De stukken en/of (ontwerp)besluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis te Lichtenvoorde. Ook zijn ze digitaal in te zien op deze pagina.
2. Zienswijze
Gedurende de inzagetermijn bestaat de gelegenheid schriftelijk of mondeling en gemotiveerd zienswijzen naar voren te brengen/in te dienen.
De schriftelijke zienswijze kunt u richten aan:
A. het college van burgemeester en wethouders
B. de burgemeester
C. de gemeenteraad
Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde
Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling:
I. Bouwen en Milieu
II. Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer
III. Onderwijs, Welzijn en Zorg
IV. Publiek en Bestuur
V. Bedrijfsvoering en Economische Ontwikkeling
3. Bezwaarschrift
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen binnen zes weken na de datum die in de tekst is genoemd, een bezwaarschrift indienen bij:
A. het college van burgemeester en wethouders
B. de burgemeester
C. de gemeenteraad
Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde
Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het bezwaar.
Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt u alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. U kunt een voorlopige voorziening vragen door een brief te sturen aan: Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hieraan zijn kosten verbonden.
4. Beroepschrift
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen binnen de beroepstermijn die in de tekst is genoemd, een beroepschrift indienen bij de:
A. Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem
B. Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage
Het beroepschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep.
Als u beroep instelt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de Rechtbank Gelderland (ten aanzien van punt A), dan wel bij de voorzitter van de Raad van State (ten aanzien van punt B). Dit kunt u alleen doen als u ook een beroepschrift heeft ingediend. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning
Groenlo
- Ziekenhuisstraat 1, aanbrengen reclameborden (5-1-2016)
Harreveld
- De Bothweg 7, verbouwen de boerderij (7-1-2016)
Lichtenvoorde
- Mr. Kuypersplein 7, verbouwen woning (8-1-2016)
Lievelde
- Hollandse Schans 2, aanpassen tochtportaal (4-1-2016)
Ontvangen sloopmeldingen
Voor het slopen van bouwwerken waar meer dan 10 m3 sloopafval vrijkomt of wanneer asbest wordt verwijderd, geldt een meldingsplicht. Een sloopmelding wordt ten minste vier weken voor aanvang van de sloop ingediend.
De afgelopen periode hebben burgemeester en wethouders de volgende sloopmelding(en) ontvangen:
Lichtenvoorde
- Schatbergstraat 63, verwijderen asbesthoudend dakbeschot woning (5-1-2016)
- Potgieterstraat 13, verwijderen asbesthoudende materialen (6-1-2016)
Groenlo
- Buitenschans 7, verwijderen asbest uit cv-ruimte (5-1-2016)
- Emmasingel 40, 42 en 44, verwijderen asbest golfplaten schuurtjes (5-1-2016)
Tegen deze melding(en) is geen bezwaar en beroep mogelijk. Voor meer informatie over deze melding(en) kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu.
Verleende omgevingsvergunningen
Groenlo
- De Kunne 2, verwijderen dragende binnenwand (4-1-2016)
- Papendijk 46, bouwen erker en wijzigen raam in voorgevel (5-1-2016)
Lichtenvoorde
- Middachtenstraat 9, verbouwen woonhuis (6-1-2016)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
Kapmeldingen
Onderstaande bomen zijn niet kapvergunningplichtig en hoeven alleen gemeld te worden.
Groenlo
- Ruurloseweg achter Kleermaker 42-50: ± 35 dennen, i.v.m. renovatie
Lichtenvoorde
- Haydenstraat 2: 2 moerascypressen, om de eiken ruimte te geven
- Dr. Ariënsstraat 16: 1 esdoorn, boom is ernstig verzwakt
Vragender
- Oude Winterswijkseweg 29: 1 eik, i.v.m. verkeersveiligheid
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Ontwerp omgevingsvergunning - activiteit Milieu
RECTIFICATIE (termijn inzage / zienswijze)
Groenlo
- Klaverdijk 3, aanvraag voor een wijziging van de bestaande inrichting van biologische boerderij Kraanswijk
Inzage
Procedure 1, van 17 december 2015 t/m 26 januari 2016
Zienswijze
Procedure 2A en 2-I, van 17 december 2015 t/m 26 januari
Geaccepteerde melding Besluit algemene regels inrichtingen milieubeheer
Harreveld
- Op ’t Hulshof 1, melding voor het verplaatsen van dieselolietank en het luchtwassysteem (6 januari 2016)
Lichtenvoorde
- Koemaatsdijk 1, melding voor het oprichten van een recreatieterrein met bijbehorende voorzieningen en het oprichten van een recreatiegebouw (4 januari 2016)
- Lakendijk 5, melding voor een uitbreiding van het aantal strohokken voor jongvee, het realiseren van een vast mestopslag en een extra kuilvoerplaat, het plaatsen van 2 voersilo’s en het verplaatsen van een voersilo (6 januari 2016)
In het hierboven genoemde Besluit zijn doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten opgenomen, waaraan de daaronder vallende inrichting moet voldoen. Deze doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten richten zich op de bescherming van het milieu. De gemeente controleert de betreffende inrichting periodiek op de naleving van deze doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten.
Snoeihoutverbrandingen
Groenlo
- Winterswijkseweg 88: 10 m3 (09-01-2016)
Harreveld
- Rector Hulshofstraat 10b: 10 m3 (06-01-2016)
Lievelde
- De Stegge 5: 10 m3 (08-01-2016)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
Verkeersmaatregelen
Afsluiting Edisonstraat Lichtenvoorde
Vanwege werkzaamheden (kappen bomen en aanleg trottoir) wordt de Edisonstraat, tussen de Nijverheidsstraat en de Dieselstraat, van 19 t/m 22 januari 2016 afgesloten voor alle verkeer.
Meer informatie
Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen, afsluitingen en omleidingen kunt u terecht op de website van www.bereikbaargelderland.nl.
Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning gemeente Oost Gelre 2016
In de vergadering van 22 december 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oost Gelre de ‘Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning gemeente Oost Gelre 2016’ vastgesteld. De ‘Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning gemeente Oost Gelre 2015’ worden ingetrokken.
In de Beleidsregels wordt onder andere beschreven hoe de toegangsprocedure tot de Wmo-ondersteuning geregeld is, hoe het onderzoek vorm krijgt, welke maatwerkvoorzieningen er onder andere zijn en wat de afweging is die gemaakt wordt bij de beoordeling om al dan niet een maatwerkvoorziening ten behoeve van de zelfredzaamheid en participatie te verstrekken. De Beleidsregels treden in werking met ingang van 1 januari 2016.
Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning
Nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Oost Gelre
In de vergadering van 15 december 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oost Gelre de ‘Nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Oost Gelre’ vastgesteld. De ‘Nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Oost Gelre’ vastgesteld op 16 december 2014 worden ingetrokken.
In de Nadere regels worden regels gesteld over het opleggen van de bijdrage in de kosten en over de tarieven van het persoonsgebonden budget. De Nadere regels treden in werking met ingang van 1 januari 2016.