In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. Hieronder vindt u de betekenis daarvan terug.
1. Inzage
De stukken en/of (ontwerp)besluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis te Lichtenvoorde. Ook zijn ze digitaal in te zien op deze pagina.
2. Zienswijze
Gedurende de inzagetermijn bestaat de gelegenheid schriftelijk of mondeling en gemotiveerd zienswijzen naar voren te brengen/in te dienen.
De schriftelijke zienswijze kunt u richten aan:
A. het college van burgemeester en wethouders
B. de burgemeester
C. de gemeenteraad
Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde
Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling:
I. Bouwen en Milieu
II. Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer
III. Onderwijs, Welzijn en Zorg
IV. Publiek en Bestuur
V. Bedrijfsvoering en Economische Ontwikkeling
3. Bezwaarschrift
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen binnen zes weken na de datum die in de tekst is genoemd, een bezwaarschrift indienen bij:
A. het college van burgemeester en wethouders
B. de burgemeester
C. de gemeenteraad
Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde
Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het bezwaar.
Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt u alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. U kunt een voorlopige voorziening vragen door een brief te sturen aan: Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hieraan zijn kosten verbonden.
4. Beroepschrift
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen binnen de beroepstermijn die in de tekst is genoemd, een beroepschrift indienen bij de:
A. Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem
B. Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage
Het beroepschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep.
Als u beroep instelt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de Rechtbank Gelderland (ten aanzien van punt A), dan wel bij de voorzitter van de Raad van State (ten aanzien van punt B). Dit kunt u alleen doen als u ook een beroepschrift heeft ingediend. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Aangevraagde omgevingsvergunning gemeente Aalten
Onderstaande aanvraag publiceren wij op verzoek van de gemeente Aalten. De stukken kunt u inzien in het gemeentekantoor, Hofstraat 8 in Aalten.
De volgende aanvraag om een omgevingsvergunning is ingediend:
Aalten
- Groot Deunkweg 5 te Aalten, plaatsen 31 stacaravans bij AZC (1-07-2015)
Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning
Groenlo
- De Snieder 48, bouwen terrasoverkapping (29-6-2015)
- Oosterholtweg 9, bouwen sleufsilo’s (02-07-2015)
Lichtenvoorde
- James Wattstraat 10, uitbreiden magazijn (29-6-2015)
- Galileistraat 9, ophogen bedrijfspand (30-6-2015)
Ontvangen sloopmeldingen
Voor het slopen van bouwwerken waar meer dan 10 m3 sloopafval vrijkomt of wanneer asbest wordt verwijderd, geldt een meldingsplicht. Een sloopmelding wordt ten minste vier weken voor aanvang van de sloop ingediend.
De afgelopen periode hebben burgemeester en wethouders de volgende sloopmelding(en) ontvangen:
Groenlo
- Kevelderstraat 24, slopen pand (29-6-2015)
- Zwolseweg 7, slopen stal (02-07-2015)
Tegen deze melding(en) is geen bezwaar en beroep mogelijk. Voor meer informatie over deze melding(en) kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu.
Verleende omgevingsvergunningen
Groenlo
- Oude Papendijk 9, bouwen woning met berging (3-7-2015)
Lichtenvoorde
- Rapenburgsestraat 54, vervangen gemetselde balkonafscheiding door rockpanel (3-7-2015)
Mariënvelde
- Waalderweg 7, bouwen Brede Maatschappelijke Voorziening (3-7-2015)
Zieuwent
- Zegendijk (ongenummerd), plaatsen container t.b.v. van ijsbaan, voor duur van 10 jaar (3-7-2015)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Geaccepteerde melding Besluit algemene regels inrichtingen miliebeheer
Lichtenvoorde
- Berkendijk 1, melding activiteitenbesluit veranderen inrichting (29-06-2015)
Stukken die u kunt inzien:
- Melding activiteitenbesluit (pdf - 56 kB)
- Acceptatiebrief (pdf - 97 kB)
- Indeling inrichting (pdf - 4,8 Mb)
- Bijlage oprichting wijziging (pdf - 1,1 Mb)
Vragender
- Meddoseweg 11, melding activiteitenbesluit veranderen inrichting (22-06-2015)
Stukken die u kunt inzien:
Deze stukken zijn in week 27 gepubliceerd.
Zieuwent
- Kevelderstraat 10, melding activiteitenbesluit veranderen inrichting (29-06-2015)
Stukken die u kunt inzien:
- Melding activiteitenbesluit (pdf - 47 kB)
- Acceptatiebrief (pdf - 93 kB)
- Bijlage oprichting wijziging (pdf - 173 kB)
In het hierboven genoemde Besluit zijn doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten opgenomen, waaraan de daaronder vallende inrichting moet voldoen. Deze doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten richten zich op de bescherming van het milieu. De gemeente controleert de betreffende inrichting periodiek op de naleving van deze doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten.
Snoeihoutverbrandingen
Mariënvelde
- Beenekussteeg 16: 20 m3 (1-062015)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
Voornemen tot het voorbereiden van diverse bestemmingsplannen in Oost Gelre
Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Oost Gelre bekend dat zij het voornemen hebben een bestemmingsplan voor te bereiden voor:
-
Lindeboomweg 26a te Harreveld
Het plan regelt de wijziging van de vorm van het agrarisch bouwvlak. De uitbreidingsruimte van het bedrijf wordt verschoven van de oostzijde van de bestaande bebouwing naar de noordzijde van de bestaande bebouwing. Het bouwvlak en bebouwing wordt met nieuwe beplanting ingepast in het landschap.
-
Voshuttedijk 4 te Lichtenvoorde
Het plan regelt de bouw van een nieuwe woning met bijgebouw. In ruil voor de bouw van de woning wordt ruim 1.100 m2 voormalige agrarische bedrijfsbebouwing op het perceel gesloopt en een groot deel van de erfverharding verwijderd. Het agrarisch bouwvlak komt te vervallen. Het erf wordt met nieuwe beplanting ingepast in het landschap.
-
Vierde poot rotonde Kamp Zuid Lichtenvoorde
Om de Vragenderweg in Lichtenvoorde te ontlasten wordt een vierde aansluiting op de rotonde Kamp-Zuid gerealiseerd. De Oude Winterswijkseweg wordt hiervoor aangesloten op de rotonde Kamp-Zuid.
-
Buitenpiste Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Het plan maakt een buitenpiste bij het bestaande paardensportcentrum aan de Weijenborgerdijk 34 te Vragender mogelijk.
-
Facetbestemmingsplan Parkeren
Het plan ondervangt het vervallen van de stedebouwkundige bepalingen uit de gemeentelijke bouwverordening met betrekking tot het moeten voorzien in het parkeren op eigen terrein bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen.
-
Bestemmingsplan Grondzaken
Het plan verandert voor 44 locaties in de gemeente de bestemming. Het betreft perceeltjes grond die de laatste jaren door de gemeente zijn verkocht. De bestemming wordt in overeenstemming gebracht met het bij de verkoop beoogde gebruik.
Inzage, inspraak en procedure
Omdat de bestemmingsplannen nu nog in voorbereiding zijn, liggen op dit moment geen stukken ter inzage. Het is daarom nu nog niet mogelijk zienswijzen over het plan in te dienen. Voor alle bestemmingsplannen wordt de uniforme openbare voorbereidingsprocedure (afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) gevolgd en een ontwerpbestemmingsplan gedurende 6 weken ter inzage gelegd. Deze ter inzage legging zal worden gepubliceerd in Elna, Groenlose Gids, Staatscourant en op onze website. Op dat moment kan door een ieder zienswijzen worden ingediend. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad over vaststelling van het bestemmingsplan.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, cluster RO via telefoonnummer (0544) 393489.
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Groenlo
- Werkgroep Grolse Braderiedagen, organiseren braderiedagen op de zondagen 12 juli, 19 juli en 2 augustus 2015 in het centrum van Groenlo van 12.00 uur tot 17.00 uur bestaande uit een braderie en kindervermakelijkheden en enkele sportieve activiteiten (7-07-2015)
Zieuwent
Stichting Fratsen Zieuwent, organiseren vertelfestival voor basisschoolkinderen op 6 september 2015 op het sportveld nabij De Waareise (2-07-2015)
Bezwaar
Procedure 3B is van toepassing
Verkeersmaatregelen
Braderiedagen Groenlo
I.v.m. de braderiedagen worden op zondag 12 en 19 juli en 2 augustus van 7.30-22.00 uur de volgende straten (gedeeltelijk) afgesloten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers.
- Beltrumsestraat (tussen Ziekenhuisstraat en Markt)
- Markt (geheel)
- Mattelierstraat (tussen Markt en Wheme)
- Kevelderstraat (geheel)
- Lievelderstraat (tussen Nieuwstad en Mattelierstraat)
Meer informatie
Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen, afsluitingen en omleidingen kunt u terecht op de website van www.bereikbaargelderland.nl.