- Procedures
- Bouwen en wonen
- Milieu
- Ruimtelijke ontwikkeling
- Evenementen
- Drank- en horecawet
- Afdeling Publiek en Bestuur
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. Hieronder vindt u de betekenis daarvan terug.
1. Inzage
De stukken en/of (ontwerp)besluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis te Lichtenvoorde. Ook zijn ze digitaal in te zien op deze pagina.
2. Zienswijze
Gedurende de inzagetermijn bestaat de gelegenheid schriftelijk of mondeling en gemotiveerd zienswijzen naar voren te brengen/in te dienen.
De schriftelijke zienswijze kunt u richten aan:
A. het college van burgemeester en wethouders
B. de burgemeester
C. de gemeenteraad
Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde
Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling:
I. Bouwen en Milieu
II. Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer
III. Onderwijs, Welzijn en Zorg
IV. Publiek en Bestuur
V. Bedrijfsvoering en Economische Ontwikkeling
3. Bezwaarschrift
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen binnen zes weken na de datum die in de tekst is genoemd, een bezwaarschrift indienen bij:
A. het college van burgemeester en wethouders
B. de burgemeester
C. de gemeenteraad
Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde
Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het bezwaar.
Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt u alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. U kunt een voorlopige voorziening vragen door een brief te sturen aan: Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hieraan zijn kosten verbonden.
4. Beroepschrift
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen binnen de beroepstermijn die in de tekst is genoemd, een beroepschrift indienen bij de:
A. Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem
B. Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage
Het beroepschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep.
Als u beroep instelt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de Rechtbank Gelderland (ten aanzien van punt A), dan wel bij de voorzitter van de Raad van State (ten aanzien van punt B). Dit kunt u alleen doen als u ook een beroepschrift heeft ingediend. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning
Groenlo
- Schaepmanstraat 7, bouw dakkapel (11-1-2016)
Lichtenvoorde
- Edisonstraat 20, wijzigen gevel (14-01-2016)
- Bentinckstraat 1, uitbreiden woning aan zijgevel (12-1-2016)
- Breughelhof 2, plaatsen dakkapel op voordakvlak (14-1-2016)
Ontvangen sloopmeldingen
Voor het slopen van bouwwerken waar meer dan 10 m3 sloopafval vrijkomt of wanneer asbest wordt verwijderd, geldt een meldingsplicht. Een sloopmelding wordt ten minste vier weken voor aanvang van de sloop ingediend.
De afgelopen periode hebben burgemeester en wethouders de volgende sloopmelding(en) ontvangen:
Lichtenvoorde
- Mr. Kuijpersplein 7, slopen binnenmuren, aanbouw en kap woning (14-1-2016)
Tegen deze melding(en) is geen bezwaar en beroep mogelijk. Voor meer informatie over deze melding(en) kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu.
Verleende omgevingsvergunningen
Groenlo
- Eefselerweg, kap 1 eik (reden: dood door blikseminslag. Herplant van een eik) (12-01-2016)
- De Bleek 1, het bouwen van een woning (15-1-2016)
Lievelde
- Kloezedijk, kap 6 wilgen (reden: watermerkziekte; veel overlast van vallend dood hout. Herplant 6 bomen) (14-01-2016)
- Oostermeenweg 8, verplaatsen uitweg (20-01-2016)
Mariënvelde
- Waalderweg 38a, plaatsen buitenmelktank (13-1-2016)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
Ingetrokken omgevingsvergunningen
Groenlo
- Oude Winterswijkseweg 37, bouw overkapping bij entree (14 januari 2016)
- Holterhoekseweg 2, gedeeltelijk vergroten woning (14 januari 2016)
- Oude Borculoseweg 7, plaatsen veldschuur (14 januari 2016)
Lievelde
- Lievelderweg 85, uitbreiden berging (14 januari 2016)
- Eefselerweg 10, slopen schuur en bouw paardenstal (14 januari 2016)
Mariënvelde
- Waalderweg 12, plaatsen carport (14 januari 2016)
Vragender
- Sieverdingweg 12, geheel veranderen woning, plaatsen dakkapel en kap op berging (14 januari 2016)
Zieuwent
- Dorpsstraat 66, plaatsen buiten-amfi(kinder)theater (14 januari 2016)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Geaccepteerde melding Besluit algemene regels inrichtingen milieubeheer
Mariënvelde
- Waalderweg 38a, melding plaatsen buitenmelktank (07-01- 2016)
In het hierboven genoemde Besluit zijn doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten opgenomen, waaraan de daaronder vallende inrichting moet voldoen. Deze doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten richten zich op de bescherming van het milieu. De gemeente controleert de betreffende inrichting periodiek op de naleving van deze doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten.
Kennisgeving van ter inzage legging besluit tot stellen maatwerkvoorschriften op basis van het Activiteitenbesluit
Lichtenvoorde
- Koemaatsdijk 1, maatwerkvoorschriften lozen van afvalwater bij oprichten recreatiepark met bijbehorende voorzieningen (11-01-2016)
Op basis van artikel 8.42, lid 1, van de Wet milieubeheer en op grond van voorschrift 2.20 (geluid) van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer zijn maatwerkvoorschriften gesteld die de inrichting aan bovenstaand adres mag veroorzaken.
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
Wet milieubeheer - meldingen 12-dagenregeling
Bij de gemeente Oost Gelre zijn de volgende kennisgevingen voor artikel 2.21 lid b van het Activiteitenbesluit milieubeheer en artikel 4.1.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening ingediend (12-dagenregeling):
- Rockcafé Taste, Lievelderstraat 41, 7141 BK Groenlo, 23-01-2016, van 22:00- 1:00 uur
Met de hiervoor genoemde kennisgevingen zijn de geluidsvoorschriften van het Activiteitenbesluit milieubeheer of een milieuvergunning niet van toepassing op de genoemde dagen en de genoemde tijdstippen, met dien verstande dat geluidoverlast zoveel mogelijk moet worden beperkt en er een maximaal geluidniveau van 70 dB(A) op de gevels van woningen van derden geldt.
Meer informatie
Afdeling Bouwen en Milieu, tel. (0544) 39 35 35
Snoeihoutverbrandingen
Lichtenvoorde
- Lakendijk 1: 35 m3 (19-01-2016)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
Ontwerp Ruimtelijke Atlas Oost Gelre
Het ontwerp van de Ruimtelijke Atlas 2015-2025 (inclusief welstandsbeleid en bijbehorend uitvoeringsprogramma) ligt ter inzage.
Inhoud Ruimtelijke Atlas
Het ontwerp van de Ruimtelijke Atlas geldt voor het hele grondgebied van de gemeente Oost Gelre. De atlas is een ruimtelijke structuurvisie zoals bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Hierin staan de belangrijkste wensen op het gebied van ruimtelijke ordening. In de visie hebben we bestaand beleid verwerkt en waar nodig geactualiseerd.
Ter inzage van 22 januari tot en met 3 maart 2016
Het ontwerp van de Ruimtelijke Atlas ligt met ingang van 22 januari tot en met 3 maart 2016 ter inzage. Het plan kan tijdens openingstijden worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde.
- De interactieve versie van de Ruimtelijke Atlas is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeatlas.nl.
- De bronbestanden zijn beschikbaar op http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl.
- Het plan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.RuimtelijkeAtlas-OW01.
Zienswijzen
Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen op de Ruimtelijke Atlas en bijbehorende stukken naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Oost Gelre (op afspraak via nummer 0544-393489), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerp van de atlas kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.
Meer informatie
Meer inhoudelijke informatie over de Ruimtelijke Atlas vindt u in dit nieuwsbericht.
Op 11 februari van 16.00-18.00 uur kunt u de Ruimtelijke Atlas inzien tijdens een inloopbijeenkomst op het gemeentehuis in Lichtenvoorde.
Ontwerp Woonvisie Oost Gelre
Met de woonvisie willen we een kernachtige en toegankelijke visie, vormgegeven op basis van drie thema’s: kwantiteit & kwaliteit, beschikbaarheid & betaalbaarheid en wonen met zorg en welzijn. Bij ieder thema geven we aan wat we zien aan ontwikkelingen in Oost Gelre, wat we willen bereiken en wat we ervoor gaan doen. Volgende week kunt u meer over de woonvisie lezen op onze gemeentepagina’s in Elna en Groenlose Gids.
Ter inzage van 22 januari tot en met 3 maart 2016
Het ontwerp van de Woonvisie Oost Gelre ligt van 22 januari t/m 3 maart 2016 ter inzage. De visie kan tijdens openingstijden worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. En is hieronder te downloaden en te bekijken:
Ontwerp Woonvisie Oost Gelre (pdf - 769 kB)
Zienswijzen
Een ieder kan van 22 januari t/m 3 maart 2016 naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen over de Woonvisie Oost Gelre naar voren brengen bij de gemeenteraad van Oost Gelre (op afspraak via nummer (0544) 39 34 84), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerp van de Woonvisie Oost Gelre kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.
Vastgestelde bestemmingsplannen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Woningbouw De Gracht Groenlo’
De gemeenteraad van Oost Gelre heeft op 22 december 2015 het bestemmingsplan ‘Woningbouw De Gracht Groenlo’ gewijzigd vastgesteld.
Woningbouw en openbare ruimte
Het bestemmingsplan voorziet in een wijziging van de maatschappelijke bestemming (het nooit gerealiseerde woonzorgcomplex) voor de percelen Lichtenvoordseweg 2 en 4 te Groenlo naar Wonen. Er worden maximaal drie vrijstaande woningen mogelijk gemaakt. Tevens wordt een deel van het plangebied ingericht als openbare ruimte.
Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op een stukje bestaande tuin waar onbedoeld de bestemming Maatschappelijk op lag, dit is gecorrigeerd in de bestemming Tuin.
Tegelijkertijd ligt ook het vaststellingsbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor dit plan ter inzage.
Inzage
Procedure 1, van 22 januari t/m 3 maart 2016, en digitaal raadpleegbaar rechtstreeks op de nationale website RO-plannen: www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het digitale kenmerk van het plan is NL.IMRO.1586.BPGRO401-VG01.
Beroep
Procedure 4B van 22 januari t/m 3 maart 2016, met dien verstande dat uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep kunnen instellen. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Groenlo
- Receptie/Open huis LBA Projectbureau aan Barkenkamp 5 op 22 en 23 januari 2016 (14-01-2016)
- Carnavalsvereniging De Knunnekes, diverse carnavalsactiviteiten in centrum van 5 t/m 9 februari 2016, waaronder de carnavalsoptocht op 7 februari 2016 (21-01-2016)
Lichtenvoorde
- Activiteiten start Expeditie Noordkaap vanaf de Albert Schweitzerstraat 19 op 31 januari 2016 en finish op het terrein van HZR ’t Zwaantje, Zieuwentseweg 1 op 7 februari 2016 (13-01-2016)
Bezwaar
Procedure 3B is van toepassing
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Ter inzagelegging ontwerpvergunning Tennisclub Vragender
De ontwerpvergunning Drank- en Horecawet voor de Tennisclub Vragender voor het uitoefenen van horeca-activiteiten ligt ter inzage. Op deze vergunning is de gemeentelijke verordening van toepassing, waarin ter voorkoming van oneerlijke mededinging, regels zijn gesteld waaraan paracommerciële rechtspersonen zich hebben te houden bij de verstrekking van alcoholhoudende dranken.
Ter inzage
De ontwerpvergunning ligt van vrijdag 22 januari t/m 4 maart 2016 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Lichtenvoorde.
Zienswijze
Belanghebbenden kunnen van vrijdag 22 januari t/m 4 maart 2016 schriftelijk of mondeling hun zienswijze aan de burgemeester van Oost Gelre kenbaar maken.
Besluit Vertrokken Onbekend Waarheen (VOW)
Artikel 2.22 Wet basisregistratie personen (Wet BRP)
Datum besluit: Naam betrokkene:
13-01-2016 E. Ünalli, Johannes Vermeerstraat 14, 7131 SB Lichtenvoorde