- Procedures
- Bouwen en wonen
- Milieu
- Ruimtelijke ontwikkeling
- Evenementen
- Verkeer
- Overige vergunningen en ontheffingen
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. Hieronder vindt u de betekenis daarvan terug.
1. Inzage
De stukken en/of (ontwerp)besluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis te Lichtenvoorde. Ook zijn ze digitaal in te zien op deze pagina.
2. Zienswijze
Gedurende de inzagetermijn bestaat de gelegenheid schriftelijk of mondeling en gemotiveerd zienswijzen naar voren te brengen/in te dienen.
De schriftelijke zienswijze kunt u richten aan:
A. het college van burgemeester en wethouders
B. de burgemeester
C. de gemeenteraad
Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde
Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling:
I. Bouwen en Milieu
II. Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer
III. Onderwijs, Welzijn en Zorg
IV. Publiek en Bestuur
V. Bedrijfsvoering en Economische Ontwikkeling
3. Bezwaarschrift
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen binnen zes weken na de datum die in de tekst is genoemd, een bezwaarschrift indienen bij:
A. het college van burgemeester en wethouders
B. de burgemeester
C. de gemeenteraad
Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde
Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het bezwaar.
Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt u alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. U kunt een voorlopige voorziening vragen door een brief te sturen aan: Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hieraan zijn kosten verbonden.
4. Beroepschrift
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen binnen de beroepstermijn die in de tekst is genoemd, een beroepschrift indienen bij de:
A. Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem
B. Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage
Het beroepschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep.
Als u beroep instelt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de Rechtbank Gelderland (ten aanzien van punt A), dan wel bij de voorzitter van de Raad van State (ten aanzien van punt B). Dit kunt u alleen doen als u ook een beroepschrift heeft ingediend. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning
Groenlo
- Lievelderstraat 2a, vervangen raamkozijnen voorzijde (16-7-2015)
- Zwolseweg 7, bouwen werktuigenberging en overkapping (16-7-2015)
- Kevelderstraat 24, slopen pand (17-7-2015)
Lichtenvoorde
- Aalscholver (Flierbeek), bouwen 8 woningen (17-7-2015)
- Kerkhoflaan 3, vergroten clubgebouw van LTC De Kei (17-7-2015)
Lievelde
- Oostermeenweg 4, splitsen boerderij (15 juli 2015)
Ontvangen sloopmeldingen
Voor het slopen van bouwwerken waar meer dan 10 m3 sloopafval vrijkomt of wanneer asbest wordt verwijderd, geldt een meldingsplicht. Een sloopmelding wordt ten minste vier weken voor aanvang van de sloop ingediend.
De afgelopen periode hebben burgemeester en wethouders de volgende sloopmelding(en) ontvangen:
Lichtenvoorde
- Zieuwentseweg 28d, van asbest plafondplaten in Gas Onder Station (16-7-2015)
Marienvelde
- Kroosdijk 10a, slopen woonboerderij (16-7-2015)
Groenlo
- Karel Doormanstraat 46, verwijderen asbest (15-7-2015)
Vragender
- Kerkdijk 1, slopen voormalige boerderij (17-7-2015)
Tegen deze melding(en) is geen bezwaar en beroep mogelijk. Voor meer informatie over deze melding(en) kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu.
Verleende omgevingsvergunningen
Lievelde
- Oostermeenweg 9, verbouw schuur tot Bed en Breakfast en bouw carport/overkapping (14-7-2015)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
- Kloosterstraat 3, uitbreiden vleesvarkensstal (17-7-2015)
Beroep
Procedure 4A is van toepassing
Verlengen beslistermijn omgevingsvergunning
Lichtenvoorde
- Boschlaan 3a, herbouw clubgebouw en loods (22-7-2015)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Geaccepteerde melding Besluit algemene regels inrichtingen milieubeheer
Groenlo
- Steenbraakweg 1, melding activiteitenbesluit voor wijzigen inrichting (9 juli 2015)
Stukken die u kunt inzien:
- Melding activiteitenbesluit (pdf - 68 kB)
- Acceptatiebrief (pdf - 142 kB)
- Papieren formulier (pdf - 111 kB)
- Milieutekening (pdf - 446 kB)
- BWL 2004-04 v2 (pdf - 127 kB)
- BWL 2008-08 v3 (pdf - 87 kB)
- Dimensioneringsplan (pdf - 120 kB)
- OBM beschikking (pdf - 273 kB)
In het hierboven genoemde Besluit zijn doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten opgenomen, waaraan de daaronder vallende inrichting moet voldoen. Deze doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten richten zich op de bescherming van het milieu. De gemeente controleert de betreffende inrichting periodiek op de naleving van deze doelvoorschriften en maatregelen voor specifieke activiteiten.
Verleende omgevingsvergunningen Milieu
Groenlo
- Steenbraakweg 1, voor het houden van vleesvarkens en het wijzigen van een varkensverblijf voor vleesvarkens
Bezwaar
Procedure 3A van 9 juli t/m 20 augustus 2015
Wet milieubeheer - meldingen 12-dagenregeling
Bij de gemeente Oost Gelre zijn de volgende kennisgevingen voor artikel 2.21 lid b van het Activiteitenbesluit milieubeheer en artikel 4.1.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening ingediend (12-dagenregeling):
- Marveld Recreatie BV, Elshofweg 6, 7141 DH Groenlo, 22-07-2015, van 20:00-00:00 uur
- Camping Van Lovelei, Oude Lievelderweg 2, 7137 MA Lievelde, 23-07-2015, van 08:00-01:00 uur
- Camping Van Lovelei, Oude Lievelderweg 2, 7137 MA Lievelde, 24-07-2015, van 08:00-01:00 uur
- Camping Van Lovelei, Oude Lievelderweg 2, 7137 MA Lievelde, 25-07-2015, van 08:00-01:00 uur
- Camping Van Lovelei, Oude Lievelderweg 2, 7137 MA Lievelde, 26-07-2015, van 08:00-01:00 uur
Met de hiervoor genoemde kennisgevingen zijn de geluidsvoorschriften van het Activiteitenbesluit milieubeheer of een milieuvergunning niet van toepassing op de genoemde dagen en de genoemde tijdstippen, met dien verstande dat geluidoverlast zoveel mogelijk moet worden beperkt en er een maximaal geluidniveau van 70 dB(A) op de gevels van woningen van derden geldt.
Meer informatie
Afdeling Bouwen en Milieu, tel. (0544) 39 35 35
Bestemmingsplan ‘CPO de Bond Lindeboomweg te Harreveld’
De gemeenteraad heeft op 14 juli 2015 het bestemmingsplan ‘CPO de Bond Lindeboomweg te Harreveld’ vastgesteld.
Het plangebied betreft de locatie van For Farmers op de hoek van de Lindeboomweg en de Blauwgeerstraat te Harreveld. De locatie van For Farmers aan de Lindeboomweg in Harreveld is verlaten omdat het bedrijf de bedrijfsactiviteiten concentreert in Lochem. Het terrein en de gebouwen staan inmiddels te verloederen. Een groep Harreveldse jongeren is van plan om hier met collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) acht starterswoningen te bouwen. Met dit plan komt een inmiddels ongewenste bedrijfslocatie in de kern van Harreveld te vervangen. Een knelpunt op het gebied van ruimte (verloedering) en milieu (stank, verkeersaantrekkende werking vrachtwagens) wordt hiermee opgelost.
Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op enkele ondergeschikte onderdelen in de regels. De regels zijn afgestemd op het recent vastgestelde afwijkingenbeleid.
Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. Bij bovengenoemd bestemmingsplan is met de gemeente een overeenkomst gesloten waardoor geen exploitatieplan is vastgesteld.
Inzage
Procedure 1, van 24 juli t/m 3 september 2015, en digitaal raadpleegbaar rechtstreeks op de nationale website RO-plannen: www.ruimtelijkeplannen.nl (vanaf 24 juli). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het digitale kenmerk van het plan is "NL.IMRO.1586.BPHAR004-VG01".
Beroep
Procedure 4B van 24 juli 2015 t/m 3 september 2015, met dien verstande dat uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep kunnen instellen. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Verkeersmaatregelen
Instellen 30 km/uur-zone in Sleedoornstraat Lichtenvoorde
De Sleedoornstraat wordt een 30 km/uur-zone. Dit wordt van kracht als het voorgenomen wegonderhoud aan de straat uitgevoerd is en vervolgens de borden ’30 km/h’ zijn geplaatst (23-07-2015).
Instellen 30 km/uur-zone in Iepstraat Lichtenvoorde
De Iepstraat wordt een 30 km/uur-zone. De daadwerkelijke vaststelling vindt plaats op het moment dat groot onderhoud aan de straat wordt verricht of als er sprake is van een reconstructie (23-07-2015).
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Groenlo
- Buurtfeest in speeltuintje nabij fietsbrug aan Den Emau op 22 augustus 2015 (15-07-2015)
- Buurtfeest Oude Aaltenseweg 18-20 op 29 augustus 2015 (21-07-2015)
Harreveld
- Buurtfeest Muldershof 44-46 op 22 augustus 2015 (21-07-2015)
Lichtenvoorde
- Café Walk Inn, aanbrengen van zand en plaatsen voorwerpen voor pand Markt 4, van 10 augustus t/m 7 september 2015 i.v.m. te houden beachparty (17-07-2015)
- Buurtfeest op Willemshof op 15 augustus 2015 (21-07-2015)
Bezwaar
Procedure 3B is van toepassing