- Procedures
- Bouwen en wonen
- Milieu
- Ruimtelijke ontwikkeling
- Evenementen
- Verkeer
- Overige vergunningen en ontheffingen
- Verordeningen en beleid
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. Hieronder vindt u de betekenis daarvan terug.
1. Inzage
De stukken en/of (ontwerp)besluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis te Lichtenvoorde. Ook zijn ze digitaal in te zien op deze pagina.
2. Zienswijze
Gedurende de inzagetermijn bestaat de gelegenheid schriftelijk of mondeling en gemotiveerd zienswijzen naar voren te brengen/in te dienen.
De schriftelijke zienswijze kunt u richten aan:
A. het college van burgemeester en wethouders
B. de burgemeester
C. de gemeenteraad
Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde
Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling:
I. Bouwen en Milieu
II. Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer
III. Onderwijs, Welzijn en Zorg
IV. Publiek en Bestuur
V. Bedrijfsvoering en Economische Ontwikkeling
3. Bezwaarschrift
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen binnen zes weken na de datum die in de tekst is genoemd, een bezwaarschrift indienen bij:
A. het college van burgemeester en wethouders
B. de burgemeester
C. de gemeenteraad
Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde
Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het bezwaar.
Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt u alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. U kunt een voorlopige voorziening vragen door een brief te sturen aan: Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hieraan zijn kosten verbonden.
4. Beroepschrift
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen binnen de beroepstermijn die in de tekst is genoemd, een beroepschrift indienen bij de:
A. Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem
B. Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage
Het beroepschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep.
Als u beroep instelt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de Rechtbank Gelderland (ten aanzien van punt A), dan wel bij de voorzitter van de Raad van State (ten aanzien van punt B). Dit kunt u alleen doen als u ook een beroepschrift heeft ingediend. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning
Groenlo
- Mattelierstraat 16b Groenlo, revitaliseren gevels berging (10-11-2015)
- De Kunne 2, verwijderen dragende binnenwand (12-11-2015)
Lichtenvoorde
- Bilderdijkstraat, Gebr. Ketteringstraat, Brederopad, renoveren en revitaliseren 24 woningen (9-11-2015);
- Staringstraat 74, uitbreiden woning en berging (9-11-2015)
- Lievelderweg 2, plaatsen windschermen (11-11-2015)
- Lakendijk 5, uitbreiden/wijzigen jongveestal (13-11-2015)
Ontvangen sloopmeldingen
Voor het slopen van bouwwerken waar meer dan 10 m3 sloopafval vrijkomt of wanneer asbest wordt verwijderd, geldt een meldingsplicht. Een sloopmelding wordt ten minste vier weken voor aanvang van de sloop ingediend.
De afgelopen periode hebben burgemeester en wethouders de volgende sloopmelding(en) ontvangen:
Lichtenvoorde
- Bilderdijkstraat, Gebr. Ketteringstraat, Brederopad, verwijderen asbesthoudende materialen t.b.v. renovatie van 24 woningen (9-11-2015)
- Marishof 6, verwijderen asbesthoudende materialen (13-11-2015)
- Voshuttedijk 4, slopen ligboxenstal en kapschuur (15-11-2015)
Lievelde
- Grensweg 3, slopen van varkensschuren en verwijderen asbesthoudende materialen (10-11-2015)
Tegen deze melding(en) is geen bezwaar en beroep mogelijk. Voor meer informatie over deze melding(en) kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu.
Verleende omgevingsvergunningen
Groenlo
- Steenbraakweg 7a, omzetten bedrijfswoning naar plattelandswoning (10-11-2015)
- Notenboomstraat 10, renoveren pand (13-11-2015)
Zieuwent
- Hellerweg 3, aanleggen uitweg (11-11-2015)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Verleende omgevingsvergunningen - Milieu
Groenlo
- Boerijendijk 7, revisievergunning voor veranderen en in werking hebben van pluimveebedrijf (10-11-2015)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing
Wet milieubeheer - meldingen 12-dagenregeling
Bij de gemeente Oost Gelre zijn de volgende kennisgevingen voor artikel 2.21 lid b van het Activiteitenbesluit milieubeheer en artikel 4.1.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening ingediend (12-dagenregeling):
- Loco Eten en Drinken, Lievelderweg 118, 7137 MX Lievelde, 20 november 2015, van 20.00 – 01.00 uur
- Café Restaurant Zalen Overkamp, Winterswijkseweg 11, 7134 NB Vragender, 20 november 2015, van 20.00 – 01.00 uur
Met de hiervoor genoemde kennisgevingen zijn de geluidsvoorschriften van het Activiteitenbesluit milieubeheer of een milieuvergunning niet van toepassing op de genoemde dagen en de genoemde tijdstippen, met dien verstande dat geluidoverlast zoveel mogelijk moet worden beperkt en er een maximaal geluidniveau van 70 dB(A) op de gevels van woningen van derden geldt.
Meer informatie
Afdeling Bouwen en Milieu, tel. (0544) 39 35 35
Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning
Harreveld
- Kruising N18/Kerkstraat, veranderen verkeerssituatie in kader van Meerveilig II van Rijkswaterstaat (ingekomen op 27-10-2015)
- Varrseveldseweg 76, aanleg kikkerpoel op grond kadastraal bekend gemeente Lichtenvoorde, sectie N, nummer 947 (ged.) (Woltersveld achter Varsseveldseweg)
Zieuwent
- Hellerweg 3, aanleg twee amfibie-poelen op gronden kadastraal bekend gemeente Lichtenvoorde, sectie K, nummers 312 (ged.), 1040 (ged.) en 1041 (ged.).
Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied 2015 en ontwerp planMER – gemeente Aalten
Van donderdag 26 november 2015 tot en met woensdag 6 januari 2016 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2015 en het daarbij behorende ontwerp planMER ter inzage.
Dit plan heeft betrekking op vrijwel het hele buitengebied van de gemeente Aalten; de bebouwde kommen maken daarvan dus geen deel van uit. Daarnaast zijn enkele percelen, waarvoor recentelijk nieuwe bestemmingsplannen zijn vastgesteld buiten het plan gehouden. Met dit plan komt er een actuele juridisch planologische regeling voor het plangebied.
Milieueffectrapportage, inclusief twee aanvullingen
Gelet op de verplichtingen van de Wet milieubeheer (Wm) is ook een planMER (milieueffect- rapportage) opgesteld als onderbouwing van het bestemmingsplan. Dit heeft vooral te maken met de mogelijkheden, die het bestemmingsplan biedt aan bestaande veehouderijen. Daarom is het opstellen van een planMER verplicht. Daarnaast is er sprake van een planMER eis, omdat volgens de Natuurbeschermingswet 1998, een Passende Beoordeling verplicht is.
Gelet op de mogelijkheden voor de veehouderijen zijn (significante) negatieve effecten op Natura 2000 gebieden niet uit te sluiten. De commissie voor de milieueffectrapportage heeft in haar advies van 25 september 2015 gesteld dat het planMER, incl. de aanvullingen, voldoende informatie bevat om een besluit te kunnen nemen over het bestemmingsplan waarbij het milieubelang volwaardig kan worden meegewogen.
Inzien
Het plan is te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00075-ON01) of via de website van de gemeente Aalten www.aalten.nl. U kunt het plan ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor, Hofstraat 8 in Aalten.
Zienswijze
Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp van het bestemmingsplan en de planMER naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad, Postbus 119, 7120 AC Aalten, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied 2015’.
Informatieavonden
Er zijn twee informatieavonden over dit plan georganiseerd:
- woensdag 2 december, Kulturhus, Schooldijk 23 te Lintelo;
- donderdag 10 december, ’t Grachthuys, Kruittorenstraat 1 te Bredevoort.
Beide avonden beginnen om 19.30 uur. De bijeenkomsten starten met een korte algemene toelichting op het plan(proces), waarna er gelegenheid is het plan -op perceelsniveau- in te zien en vragen te stellen.
Informatie
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om mondeling een zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met het de gemeente Aalten via tel. (0543) 49 33 33.
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Lievelde
- Lopersvereniging Groenlo, houden Scharenborgloop in Besselinkschans op 13 december 2015 (11-11-2015)
Vragender
- Internationaal paardensportevenement Jumping De Achterhoek van 26 t/m 29 november 2015 en van 3 t/m 6 december 2015, in paardensportcentrum Lichtenvoorde aan Weijenborgerdijk 34, het ten gehore brengen van muziek door bands en DJ’s op 27 en 28 november en 4 en 5 december 2015, en plaatsen driehoeksreclameborden van 20 november t/m 7 december 2015 (17-11-2015)
Bezwaar
Procedure 3B is van toepassing
Verkeersmaatregelen
Wegwerkzaamheden centrum Groenlo
Van 13 november t/m 18 december 2015 vinden er diverse werkzaamheden plaats in het centrum van Groenlo. Daarom de Goudsmidstraat (tussen Koningssteeg en Ganzenmarkt) en de Ganzenmarkt afgesloten voor alle verkeer. Ook wordt het eenrichtingsverkeer in verschillende wegen tijdelijk opgeheven, dan wel omgedraaid.
Meer informatie
Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen, afsluitingen en omleidingen kunt u terecht op de website van www.bereikbaargelderland.nl.
In de tekst kan verwezen worden naar een juridische procedure met een letter of een cijfer. De betekenis daarvan vindt u terug onder het tabje Procedures.
Lichtenvoorde
- Verhoeve Infra, ontheffing geluidhinder van 16 november t/m 27 december 2015, i.v.m. reconstructie kruising N18-Hamelandweg (12-11-2015)
Bezwaar
Procedure 3A is van toepassing