Spreekuur over werken in Nederland voor vluchtelingen uit Oekraïne

Oekraïense vluchtelingen hebben vanaf 1 april geen tewerkstellingsvergunning meer nodig om in Nederland te gaan werken. Dit betekent dat zij in loondienst of als zelfstandige mogen werken. Wethouder Gerria Toeter: “We ontvangen veel signalen dat de mensen uit Oekraïne graag aan het werk willen in Nederland. Fantastisch natuurlijk en tegelijkertijd zien we dat er ook veel behoefte is aan informatie over werken in Nederland. Daarom organiseren we een aantal spreekuren over werk en wat daarbij komt kijken.”

Op woensdag 13 april wordt van 14:00 uur tot 15:00 uur een spreekuur georganiseerd op het gemeentehuis, speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne die bij een gastgezin in onze gemeente verblijven. De consulenten werk staan klaar om meer te vertellen over het werken in Nederland en vragen te beantwoorden. Vluchtelingen uit Oekraïne die bij dit spreekuur willen zijn, kunnen zich melden bij de receptie van het gemeentehuis.

De Statenhorst en Sallandshoeve

Daarnaast organiseert de gemeente Raalte ook spreekuren voor vluchtelingen die verblijven op de Sallandshoeve en de Statenhorst, waar zij vragen kunnen stellen over werken in Nederland. Deze spreekuren worden op locatie georganiseerd