Veronique Bergervoet neemt eerste welkomstpakket in ontvangst

Nieuwe bewoners van de gemeente Raalte krijgen tegenwoordig een speciaal welkomstpakket. Het gaat om een mooie doos, waarop de highlights van de gemeente Raalte zijn weergegeven, gevuld met kortingsbonnen en informatie die voor nieuwe inwoners van belang is. Veronique Bergervoet, sinds ongeveer een week inwoonster van Broekland, nam het eerste welkomstpakket in ontvangst.

De doos is ontworpen door Majet Boksebeld, inwoner van Heeten. Op de zijkanten staan alle dorpen vermeld met iets typisch  dat bij hun dorp past. Op de voorkant staan negen bloemen die de negen dorpen binnen de gemeente symboliseren. Uiteraard mogen ook de Sallandse vlag en de tent voor alle tentfeesten niet ontbreken.

In het pakket is onder andere informatie te vinden over het rijke verenigingsleven, toeristische tips en een bonnenboekje met mooie kortingsacties van lokale ondernemers. Nieuwe inwoners van het dorp Raalte krijgen een brief dat ze het pakket kunnen ophalen. Voor de buurtdorpen hebben de Plaatselijke Belangen dit op zich genomen. Zij brengen de dozen rond en kunnen naar eigen wens iets toevoegen, specifiek op hun dorp gericht.