Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is de plek waar ouders, opvoeders, kinderen en jongeren tot 23 jaar en professionals terecht kunnen met kleine en grote vragen over opvoeden en opgroeien. Hier werken mensen die met je meedenken, ze geven informatie, advies, bieden ondersteuning en wijzen je in samenwerking met het Sociaal Team van de gemeente Waddinxveen zo nodig de weg naar gespecialiseerde hulp. Daarnaast verzorgt het CJG themavoorlichting, workshops, cursussen en ondersteunt netwerken van ouders.

Hoe werkt het?

Het CJG is een samenwerkingsverband van instellingen die werken met ouders en kinderen tot 23 jaar. In het CJG vind je deskundigen zoals de jeugdarts, de (school)maatschappelijk werker, pedagogisch adviseur of de jeugdverpleegkundige. Zij werken nauw samen met team Wadwijzer(externe link). Daarnaast werkt het CJG ook veel samen het Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland, andere lokale zorgpartners en met het Sociaal Team Waddinxveen bij ingewikkelde hulpvragen of verwijzingen naar specialistische hulp.

Wat moet ik doen?

Het CJG Waddinxveen houdt diverse spreekuren. U kunt daarvoor terecht op het adres Kerkstraat 13, 2742 BG Waddinxveen. Kijk voor openingstijden en informatie op www.cjgwaddinxveen.nl(externe link).

Stel uw vraag per mail aan [email protected], chat of bel met 088 2542384 (tussen 8.30 – 17.00 uur)

Meer informatie

Op www.cjgwaddinxveen.nl(externe link) vind je veel informatie over alle leeftijden en thema’s. Ook is er de mogelijkheid om digitaal een te vraag te stellen en te chatten met een professional. Tevens vind je er een agenda met cursussen en activiteiten.

Op www.wadwijzer.info (externe link)vind je antwoorden op vragen over wonen, werken, zorg en jeugd. Deze website kan helpen om de juiste organisatie te vinden.

Op www.hoezitdat.info(externe link) vinden jongeren tussen de 12 en 23 jaar antwoorden op al hun vragen over bijvoorbeeld veilig vrijen, relatie en seks, internet en mobiel, pesten en gezond eten. Bijna dagelijks worden nieuwe filmpjes, thema’s, blogs, quizjes of ervaringsverhalen geplaatst.

Jongeren kunnen via Hoezitdat(externe link) met hun vragen terecht per mail, chat of telefoon (ook anoniem). Een betrouwbaar team van ervaren medewerkers staat klaar om te luisteren en jongeren te helpen met het zoeken naar antwoorden op eenvoudige, maar ook lastigere vragen. Jongeren kunnen een eigen digitale zelfhulpomgeving aanmaken om online trainingen te volgen.

Alle hulp is gratis.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?