Werkzaamheden in Groningen

Deze zomer wordt er op veel plekken in en rond de stad Groningen gewerkt. Hierdoor zijn er tijdelijke afsluitingen op de A28 en rijden er twee weken geen treinen tussen Assen en Groningen.

Mogelijk komen ook medewerkers, klanten of leveranciers van uw organisatie uit Groningen en ondervinden zij daarvan hinder. In deze extra nieuwsbrief vindt u meer informatie over de werkzaamheden in Groningen, zodat u deze verder kunt verspreiden.

Groot onderhoud A28 vanaf 21 juli tot oktober

Van 21 juli tot en met 3 oktober voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A28. Het verkeer wordt tijdens deze periode deels via de andere rijbaan geleid. Bovendien wordt de snelheid teruggebracht naar 70 km/h. Op een aantal momenten zijn er tijdelijke afsluitingen van op- en afritten bij Groningen-Zuid en Haren. Weggebruikers zullen daarom hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Kijk voor alle informatie en tijden op: https://www.groningenbereikbaar.nl/actueel/tussen-21-juli-en-3-oktober-groot-onderhoud-aan-de-a28

Sluitingen P+R Haren tijdens groot onderhoud A28

Vanwege de wegwerkzaamheden aan de A28 is de toe- en afrit naar Haren op verschillende momenten afgesloten. P+R Haren is als gevolg hiervan niet bereikbaar vanaf de A28 en er rijden geen bussen langs de halte P+R Haren. Aanstaande vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli vanaf 22:00 uur zijn de eerste sluitingen.

Kijk voor alle data op: https://www.groningenbereikbaar.nl/actueel/pr-haren-deze-zomer-op-verschillende-momenten-afgesloten

Geen treinen 6 t/m 13 augustus tussen Groningen en Assen

Wegens werkzaamheden rijden er van zondag 6 tot en met zondag 13 augustus geen treinen tussen Assen en Groningen.

Er worden bussen ingezet. De NS-bussen stoppen niet op station Groningen Europapark. Van en naar Groningen Europapark kunt u via station Groningen reizen met Arriva-bussen of Qlink lijn 5. Reis van en naar Haren via P+R Haren langs de A28. Tussen het transferium en station Haren rijden pendelbussen. Plan uw reis vanaf 10 dagen van tevoren voor een aangepast reisadvies. De extra reistijd bedraagt een kwartier tot drie kwartier.

Actuele informatie

Alle actuele informatie vindt u op www.groningenbereikbaar.nl