Busstation Martin Luther Kingweg klaar voor meer reizigers

De werkzaamheden aan het busstation Martin Luther Kingweg bij het Achilles stadion zijn afgerond.

Er is een extra busperron gemaakt, het aantal fietsenstallingen is van 450 naar 550 uitgebreid en er is een vrijliggend fietspad aangelegd. Door de uitbreiding is het busstation klaar voor de vele busreizigers en fietsers. De maatregelen zijn mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Drenthe en samenwerking met het OV-bureau en Qbuzz.

Extra busperron, veilige fietsroute

Met het extra busperron zijn mogelijkheden tot overstappen op publieke vervoer zoals Cityline en taxi’s of openbaar vervoer verbeterd. Fietsers naar het busstation en Achilles hebben bovendien hun eigen veilige fietsroute gekregen. Met de aanleg van het fietspad is een wens van sporters en busreizigers in vervulling gegaan. De ruimere fietsenstalling is door de overkappingen comfortabeler geworden. De regels voor het verwijderen van fietsen blijven gehandhaafd. Hiermee willen we de voetpaden en busperrons vrij houden van fout gestalde fietsen.

Steeds meer gebruik van de bus

Om het groeiend gebruik van de bus te kunnen opvangen rijdt sinds 4 september een rechtstreekse snelbus van busstation Martin Luther Kingweg naar Groningen Zernike Campus. Vanaf 10 december gaan in de spits meer Qliners rijden tussen Assen en Groningen.

Vernieuwde fietsenstalling bij busstation