Inloopbijeenkomst ontwerpbestemmingsplannen Oude Molenbuurt

Maandagavond 11 september

De gemeente Assen en Actium zijn bezig met de herstructurering van de Oude Molenbuurt. Het gaat hierbij om aanpassingen in de openbare ruimte, renovatie van woningen en de sloop en nieuwbouw van woningen. Op maandagavond 11 september organiseren we een inloopbijeenkomst over de plannen voor de bouw van nieuwe woningen.

Nieuwbouwplannen

Op 12 juli 2017 is er al een inloopbijeenkomst geweest over de herstructureringsplannen voor de Oude Molenbuurt. Daar is ook aangegeven dat woningen gesloopt worden en hier nieuwbouwwoningen voor terug komen. Er zijn nieuwbouwplannen voor de volgende straten:

  • Troelstralaan – Groen van Prinstererlaan – Van Houtenstraat; Sloop van 40 drielaags portiekwoningen en 24 tweelaags portiekwoningen. Deze woningen worden vervangen door 47 rijwoningen.

  • Thorbeckelaan; Sloop van drie blokken met in totaal 32 duplexwoningen. Deze woningen worden vervangen door 24 rijwoningen.

  • Troelstralaan; Sloop van twee blokken met in totaal 24 duplexwoningen. Deze worden vervangen door twee blokken met in totaal 18 rijwoningen.

  • Dr. Schaepmanstraat; Sloop van een blok met 16 duplexwoningen. Deze worden vervangen door 14 rijwoningen.

Voor de bouw van de nieuwe woningen zijn vier nieuwe ontwerpbestemmingsplannen opgesteld.

Vragen over de plannen?

Voor meer informatie over de bestemmingsplannen kunt u contact opnemen met de heer L. de Coninck van de gemeente Assen via het telefoonnummer 14 0592.

Inloopbijeenkomst

De gemeente Assen organiseert op maandag 11 september een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden. U bent van harte welkom tussen 17.00 en 19.00 uur in het Gomarus College aan de Groen van Prinstererlaan 20. U kunt vrij binnenlopen om de plannen in te zien. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.
De formele termijn voor het indienen van een zienswijze is dan nog niet gestart. Dit zal te zijner tijd worden aangekondigd in de Berichten van de Brink en in de Staatscourant.