Kindpakket Assen: Ieder kind doet mee!

Dien een aanvraag in op www.assen.nl/kindpakket

Afgelopen woensdag lanceerde wethouder Albert Smit samen met kinderen uit Assen en betrokken organisaties het Kindpakket Assen. Een website waar mensen makkelijk een voorziening kunnen aanvragen voor kinderen van 0 tot 21 jaar die leven
in een gezin met weinig geld. Denk bijvoorbeeld aan spullen voor school, hobby’s, een laptop, kamerinrichting of een verjaardagsfeest.

Gelijke kansen

De gemeente Assen vindt het belangrijk dat alle kinderen zonder zorgen naar school kunnen gaan. Dat ze van hun vrije tijd genieten en dat ze spullen kunnen kopen die ze nodig hebben. Ook de kinderen die opgroeien in een gezin waar niet zoveel geld is. Het Kindpakket Assen is er speciaal voor deze gezinnen. Met het Kindpakket krijgen alle kinderen gelijke kansen.

Krachten bundelen

Acht organisaties bundelen hun krachten in Kindpakket Assen: Stichting Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Humanitas, Jarige Job, Vaart Welzijn en Werkplein Drentsche Aa. Samen met deze partijen werkt de gemeente Assen aan het bestrijden van armoede onder kinderen.

Gebruik maken van het Kindpakket?

Een aanvraag doen is heel makkelijk. Vul het digitale formulier in op www.assen.nl/kindpakket. Nadat wij de aanvraag hebben ontvangen, neemt een vrijwilliger contact met u op. Komt u in aanmerking? Dan zorgen wij voor een goede
afhandeling!