Van start met ‘Energie van Assen’

Zaterdag 23 september was de start van de duurzaamheidscampagne Energie van Assen. Op het Koopmansplein konden mensen op duurzame pallet loungemeubelen koffie drinken en in gesprek gaan over de energietransitie.

Kinderen leerden op de Energiefiets hoe harder zij fietsten, hoe meer energie zij opwekten, des te feller hun fietslamp ging branden. Ook werden mensen uitgenodigd mee te denken over grootschalige energieopwekking op de energieavond donderdag 28 september om 19.15 uur in Hotel van der Valk.

Energie van Assen is onderdeel van het uitvoeringsprogramma Energietransitie. Hierin staan diverse projecten om het aandeel duurzame energie te vergroten zoals extra laadpalen voor elektrische auto’s en het Asser servicekostenmodel. De campagne is met name gericht op het stimuleren van gedragsverandering en bewustwording. Het programma moet er toe leiden dat over twee jaar 14% van alle verbruikte energie in Assen duurzaam wordt opgewekt. In 2015 was dat nog 4%. In 2040 moet Assen net zoveel energie opwekken als de stad verbruikt.