Voorbereiding nieuwe Veemarktplein van start

Maandag 9 oktober beginnen de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de inrichting van het nieuwe Veemarktplein.

Het noordelijke deel wordt op termijn ingericht voor woningbouw. Hier is plaats voor circa 60 stadswoningen. Het zuidelijke deel blijft een openbaar plein met ruimte voor parkeren en evenementen zoals de kermis. Het nieuwe plein komt tussen restaurant YuMe, Abel Tasmanflat en het terrein van verzorgingshuis Anholt. De Paul Krugerstraat loopt straks over het plein. In juni is de gemeenteraad akkoord gegaan met uitvoering van de plannen voor het nieuwe plein.

Grondsanering

Op het Veemarktterrein vond door de jaren heen veel bedrijvigheid plaats. Zo is het terrein jarenlang gebruikt als veemarkt. Ook lagen er in het verleden ambachtelijke bedrijven rondom het plein. In de grond van het huidige Veemarktterrein liggen daardoor oude vervuilingen. De herinrichting van het plein is aanleiding om de grond te saneren. Vanaf 9 oktober worden de vervuilde ‘spots’ afgegraven en weer gevuld met schone grond. Deze grondsanering duurt tot eind oktober.

Minder parkeerruimte

Het werk brengt enige hinder met zich mee. Tijdens de werkzaamheden komt een deel van de parkeerplaatsen  te vervallen. Parkeren blijft wel mogelijk, echter in wisselende vakken. De parkeervakken worden met gele borden aangegeven. De parkeerautomaten blijven staan. Vergunninghouders krijgen hierover nader bericht.

Eind oktober informeren wij u verder over de werkzaamheden.

Schematische kaart Veemarktterrein