Belastingaanslagen: laat jij geen geld liggen?

08 maart 2022

Eind februari is de aanslag gemeentebelastingen weer op de deurmat gevallen. Ook de aangiftebrieven van de Belastingdienst liggen al in de bus. Kom jij in aanmerking voor kwijtschelding? Of misschien nog extra toeslagen?

Ouderen, studenten, starters op de arbeidsmarkt, werkenden ‘between jobs’, maar ook parttimers en ouders met kleine kinderen kunnen vaak vrij simpel extra inkomsten ontvangen.

Kwijtschelding

Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) voert de belastingen uit voor onze gemeente. Inwoners en bedrijven ontvangen eind februari van BSOB één gecombineerd aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelasting. Kun je deze belastingaanslag niet betalen? Of denk je dat je in aanmerking komt voor kwijtschelding? Neem dan contact op met BSOB. Kwijtschelding is afhankelijk van je persoonlijke en financiële situatie (zoals inkomen, vermogen en woonlasten). Kijk op www.bs-ob.nl of bel naar 088 551 0000.

Toeslagen

Heb je al eens gekeken of je in aanmerking komt voor een toeslag? Denk aan huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Op www.toeslagen.nl kun je een proefberekening maken. Dan kun je direct zien of je recht hebt op één van de toeslagen.

Kom je er zelf niet uit?

Vraag dan hulp! Aan een financieel adviesbureau of een organisatie die (gratis) hulp aanbiedt. Denk aan ouderenbelangenorganisaties of vakbonden. Je kunt ook altijd terecht bij de sociale raadslieden van Lumens. Alle spreekuren zijn alleen op afspraak te bezoeken. Bel voor een afspraak met Lumens op 040-2193300 (kies hierbij voor optie 3). Je kunt ook een mailtje sturen naar: [email protected]