Centrumplan Milheeze nog volop in ontwikkeling

22 februari 2022

Voor een nieuwe invulling van het centrum van Milheeze werkt de gemeente Gemert-Bakel nauw samen met woningbouwcorporatie Goed Wonen en een klankbordgroep van omwonenden. In december vorig jaar zijn de eerste ideeën gepresenteerd.

Het initiatief voor een nieuw dorpshart komt voort uit het dorp zelf. De gemeente is hier mee aan de slag gegaan door een haalbaarheidsonderzoek en een enquête uit te laten voeren. Dat leverde wensen op zoals woningbouw, een supermarkt, vernieuwing van MFA De Schans met een gymzaal, een nieuw dorpsplein en een goede herbestemming voor de kerk. Daarnaast vinden de inwoners van Milheeze voldoende groen, levendigheid en verkeersveiligheid belangrijk voor het centrum.

Plan verder uitwerken

Concrete bouwplannen voor het gebied liggen er nog niet. Samen met Goed Wonen, een stedenbouwkundigbureau en de klankbordgroep werken we aan de invulling van deze wensen. Zodra er meer helderheid is over de plannen presenteren we deze ook aan de inwoners van Milheeze. Het proces om tot een vernieuwd centrum in Milheeze te komen is nog volop in ontwikkeling, maar de samenwerking met alle partijen stemt nu al positief!

Centrum Milheeze luchtfoto