Handboek inrichting openbare ruimte

De gemeente Hollands Kroon is eindverantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte. Geconstateerd is dat bij de vier oorspronkelijke gemeenten verschillend werd gedacht/gehandeld over de inrichting van de openbare ruimte. Om die reden is besloten dit handboek Openbare Ruimte voor Hollands Kroon op te stellen.

Doel of gewenst resultaat

Dit handboek (bestaande uit 5 delen) is bestemd voor een ieder die zich met de inrichting en de vormgeving van de openbare ruimte bezig houdt, waaronder stedenbouwers, projectleiders, civieltechnici, architecten en ontwikkelaars.

Dit handboek kan worden ingezet als instrument om 'beheerbewust te ontwerpen' en 'ontwerpbewust te beheren'.

Het handboek bevat een gestructureerde verzameling van eisen en standaardoplossingen die voortkomen uit wet- en regelgeving, gemeentelijk beleid en praktische kennis en ervaring; het dient derhalve te worden gebruikt als naslagwerk, toetsingskader en inspiratiebron bij nieuwe ontwikkelingen in de openbare ruimte.

Het handboek is geen eenmalige uitgave maar een dynamisch document dat periodiek zal worden geactualiseerd.

Gevolg of maatschappelijk effect

Het handboek bakent de speelruimte af voor het ontwerp van de openbare ruimte en houdt bovendien rekening met praktische zaken als toekomstig beheer en onderhoud.

Bij elke nieuwbouw-, herinrichting- of (groot) onderhoudsproject binnen de gemeentegrenzen, waarvan het toekomstig beheer in handen van de gemeente komt, dient de opdrachtnemer het handboek inrichting te hanteren.

Deze verplichting wordt als randvoorwaarde opgenomen in elke projectopdracht.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media