Het verhaal van Dr. Ir. C. Lely

100 jaar geleden startte Cornelis Lely tijdens zijn tweede periode als minister zijn plannen voor inpoldering van de Zuiderzee. Innovatie waar toen al ruim 300 jaar over werd gedroomd, werd eindelijk werkelijkheid. Er begonnen jaren die gevuld waren met het temmen van zeeën zoals de Zuiderzee en de Noordzee. De grote waterwerken zijn de verdienste van innovator en ondernemer Cornelis Lely, hij staat symbool voor innovatie en ondernemerschap.

Innovatie typeert Nederlanders tot in de diepste wortels van onze cultuur, met Cornelis Lely als schoolvoorbeeld voor groot-denkend ondernemerschap. Bij ons in Hollands Kroon zijn ook hedendaagse helden. Innovators die hun onderneming meenemen naar de toekomst, die kennis durven te delen met anderen en hun onderneming met succes laten groeien.

Voor deze innovators is er een ondernemersprijs in het leven geroepen, de Dr. Ir. C. Lelyprijs. Deze prijs staat symbool voor innovatie en ondernemerschap in Hollands Kroon. Ondernemers en bewoners uit de regio hebben de kans om ondernemingen te nomineren, zodat ook hen de eer toekomt die de meest innoverende ondernemer van Hollands Kroon verdient!

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media