RSS

Aardbevingen in Anna Paulowna

Dit item is verlopen op 08-07-2015.

In de nacht van 22 op 23 juni hebben er twee aardbevingen plaatsgevonden in de gemeente Hollands Kroon.

Het KNMI, Staatstoezicht op de Mijnen en TNO doen op dit moment onderzoek naar de oorzaak van deze bevingen. Zij betrekken hierbij het bedrijf Vermilion die op dit moment naar gas boren in Slootdorp. Tot nu toe zijn er bij de gemeente en de bovenstaande instanties geen meldingen van overlast of schade binnengekomen. Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) heeft inmiddels de volgende verklaring afgegeven:

Verklaring van SodM

“Op 23 juni 2015 heeft het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) een melding gekregen van het KNMI dat er in de nacht twee bevingen zijn geweest in de buurt van Anna Paulowna. Hoe de bevingen zijn ontstaan en of er een mogelijke relatie is met gaswinning is nog onduidelijk. De locatie van de bevingen ligt hemelsbreed ruim 5 kilometer van het dichtstbijzijnde gasveld ‘Slootdorp’, in de buurt van de plaats Slootdorp. Aardbevingen veroorzaakt door gaswinning vinden meestal plaats in of aan de rand van een gasveld. Vooralsnog ligt een oorzakelijke relatie niet direct voor de hand.

Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) heeft TNO opdracht gegeven om nader onderzoek te doen naar een mogelijke relatie tussen de bevingen en de mijnbouwactiviteiten in het gebied. Het is nog niet bekend wanneer de onderzoeksresultaten bekend worden. SodM is zich bewust van de bezorgdheid die is ontstaan onder de bewoners in het gebied en streeft er naar om zo snel mogelijk uitsluitsel te kunnen geven.”

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media