RSS

Agenten op straat krijgen nieuw uniform

Dit item is verlopen op 23-12-2014.
Politie in Arnhem draagt al het nieuwe tenue.

Agenten in Noord-Holland, die werkzaam zijn op straat, zijn vanaf deze week te zien in een nieuw uniform. Dit operationele uniform is praktisch, comfortabel en past beter bij het afwisselende werk van de politie dan het meer formele, huidige uniform.

Medewerkers dragen de nieuwe kleding zodra ze deze krijgt uitgereikt. Omdat het ongeveer twee weken duurt voor iedereen het nieuwe tenue heeft ontvangen, kan het betekenen dat er tijdelijk verschillende uniformen op straat te zien zijn.

Van formeel naar modern

Het formele uniform met blauw en wit maakt plaats voor een modern pak in blauw met opvallende, felgele strepen. Het bestaat uit een worker, een polo, een jack, hoge schoenen, een cap en een veiligheidsvest.

Noord-Holland aan de beurt

Alle Nederlandse politieagenten die op straat werken krijgen dit jaar een nieuw uniform. In totaal gaat het om ongeveer 32.500 politiemensen. Daarom wordt dit gefaseerd, per politie-eenheid, aangepakt. Agenten in Limburg hadden de primeur in juni. Nu is de eenheid Noord-Holland aan de beurt. Ruim 2.500 politiemedewerkers uit dit werkgebied worden in het nieuw gestoken.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media