RSS

Burgemeester J.R.A. Nawijn reikt lintje uit tijdens 100-jarig bestaan van Boltha

Dit item is verlopen op 26-05-2014.

Zaterdagmiddag 17 mei heeft burgemeester J.R.A. Nawijn tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van Boltha een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer J. (Jan) van den Berg.

Van den Berg is, samen met zijn vrouw en twee zonen Tim en Sjaak, eigenaar van het bloembollenbedrijf aan de Molenvaart uit Breezand. Zaterdag werd hij benoemd als Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Door de vakkennis die het familiebedrijf afgelopen eeuw heeft opgedaan is de heer Van den Berg in 1997 gevraagd voor de erefunctie als lid van het scheidsrecht voor de bloemenhandel. Daarnaast is hij al sinds 2000 lid van Nomenclatuur, waarvoor hij nieuwe tulpenrassen en irisrassen beoordeelt en keurt. Ook is Van den Berg deskundige bij de raad voor plantenrassen, waar rassen worden beoordeeld ten behoeve van het Nederlands en Europees kwekersrecht en voorzitter van de Floratuin.

Sinds 1987 is meneer Van den Berg actief bij de zwem- en waterpolovereniging Oude Veer als vrijwilliger in het bestuur, als trainer en als animator. Ook wordt zijn maatschappelijk besef benadrukt door de deelname aan het tweemaal oversteken van het Marsdiep tussen Den Helder en Texel voor liefdadigheidsinstellingen zoals Spieren voor Spieren. Tot slot heeft meneer Van den Berg zich lange tijd ingezet voor de Parochiekerk Onze Lieve Vrouwe Praesentatie waar hij vicevoorzitter is geweest.

Als waardering voor zijn inzet heeft Zijne Majesteit de Koning aan de heer Van den Berg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau toegekend.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media