RSS

College Hollands Kroon: beperking op een brug? Negeer hem niet!

Dit item is verlopen op 09-09-2014.
Bouw van de brug aan de Flevoweg

Vorig jaar heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon geld vrijgemaakt voor het wegwerken van achterstallig onderhoud en het vervangen van een aantal (zeer) slechte bruggen.

Dat was nodig, want na onderzoek bleken ongeveer 20 bruggen in de gemeente in (zeer) slechte staat te verkeren. Het college vervangt de slechte bruggen de komende jaren. Tot die tijd zijn voor deze bruggen beperkingen ingesteld. Zo kan en mag transport met een aslast hoger dan 4,8 ton er bijvoorbeeld geen gebruik van maken. Deze beperkingen zijn niet voor niets ingevoerd. Negeert u een beperking? Dan loopt u op dit moment ernstig risico! Omdat bepaalde beperkingen al lang gelden, acht het college de kans groot dat gebruikers de beperking toch gaan negeren. Het college vindt dat een zorgelijke gedachte. Om de veiligheid te waarborgen heeft het college daarom besloten een aantal maatregelen te nemen.

Maatregelen 

Het college gaat binnenkort bij alle bruggen controleren of de beperking juist en duidelijk is aangegeven. Zo nodig plaatst de gemeente extra verkeersborden. Ook gaat het college tijdens het oogstseizoen, mogelijk in samenwerking met de politie Noord-Holland-Noord, monitoren in welke mate de beperkingen worden genegeerd. Indien nodig wordt daarop gehandhaafd of worden aanvullende maatregelen getroffen.

Vorderingen

Het college is inmiddels begonnen met de geplande werkzaamheden om bruggen te vervangen en achterstallig onderhoud aan te pakken. Zo is afgelopen april de vervangen brug aan de Flevoweg nabij Agriport opgeleverd en verwacht ze eind dit jaar het voetbruggetje in het Terppad in Wieringerwerf klaar te hebben. Wilt u meer weten? Bijvoorbeeld om welke bruggen het gaat en hoe de planning eruit ziet? Klik dan op onderstraande link. 

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media