RSS

De scholen zijn weer begonnen!

Dit item is verlopen op 26-08-2014.
Bloem van logo Hollands Kroon

Afgelopen maandag zijn de scholen in Hollands Kroon weer begonnen. Dit betekent dat u na een lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg tegenkomt.

Snelheid

De situatie voor de school is vaak onoverzichtelijk. Dit wordt veroorzaakt door de hoeveelheid verkeer en diversiteit. Er gebeurt van alles tegelijk; auto’s die in en uit parkeren, fietsers, overstekende kinderen. Dit lijkt allemaal erg gevaarlijk, maar  het zorgt er wel voor dat iedereen goed oplet en zijn of haar snelheid aanpast. Past u uw snelheid ook aan, zodat de lopende en fietsende kinderen veilig op scholen komen?

Parkeren

De geparkeerde auto’s zorgen er voor dat de beschikbare ruimte op de rijbaan minder wordt. Als gevolg daarvan wordt er langzamer gereden. De gemeente wordt wel eens gevraagd een parkeer- of stopverbod voor de school in te stellen. Nadeel is dat de rijbaan helemaal vrij blijft ende snelheid van het passerende verkeer omhoog gaat. Het is wel wenselijk dat een gedeelte weg vlak voor de school, waar wordt overgestoken, vrij blijft van geparkeerde auto’s zodat er voor de overstekende kinderen en ouders voldoende zicht is op het naderende verkeer en omgekeerd. Zorgt u er in ieder geval voor dat u op de juiste plek parkeert?

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media