RSS

Hoogheemraadschap houdt inloopavond op 24 september

Dit item is verlopen op 25-09-2014.
Ruim baan voor vis tekening

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier houdt woensdagavond 24 september een inloopbijeenkomst in De Ontmoeting. Het Hoogheemraadschap en de ontwerper zijn aanwezig om belangstellenden informatie te geven over het nieuw te creëren paai- en opgroeigebied voor vissen in de Wieringermeer.

Het gebied ligt ten zuiden van het Robbenoordbos en de Hippolytushoeverweg, grenzend aan de Den Oeversche Vaart. Dankzij veel verschillende oevers ontstaat een paradijs voor vele soorten vissen en planten. Een gezonde visstand en voldoende waterplanten zijn belangrijk om ons water schoon te houden.

Ontwerp met vorm van schubben

Bijzonder aan het ontwerp is dat het de vorm heeft van schubben. Dankzij dit patroon ontstaat een variatie aan oevers met verschillende dieptes. Er ontstaat een prachtig leefgebied waar vissoorten zoals de aal, rivierprik, spiering en de driedoornige stekelbaars zich kunnen voortplanten. Deze vissoorten zwemmen heen en weer tussen de zee en polder om te overleven. Een ruim leefgebied is dus essentieel voor hun voortbestaan. De uitvoering start in het voorjaar van 2015 en duurt tot eind 2015.

Inlopen

Belangstellenden kunnen woensdag 24 september tussen 17.00 en 19.30 uur op elk gewenst tijdstip binnen lopen in het gemeentehuis van Hollands Kroon, De Verwachting 1 in Anna Paulowna. Het hoogheemraadschap en de ontwerper zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer informatie is te vinden op www.hhnk.nl onder 'Werk in de buurt'.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media