RSS

Koning en koningin brachten werkbezoek aan Den Oever

Dit item is verlopen op 01-10-2014.

Op vrijdag 12 september brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een werkbezoek aan Den Oever. Het was een prachtig zonnige dag en dat zorgde ervoor dat de omgeving er op z'n mooist uitzag. Het Koningspaar en ook het toegestroomde publiek genoten zichtbaar.

Waddenpoort Den Oever

Het bezoek was onderdeel van drie werkbezoeken aan de regio. Ook Den Helder en Warmenhuizen werden bezocht. Het Koninklijk paar kreeg allereerst een presentatie van het bedrijf Tocardo over getijdenturbines. Tocardo houdt zich bezig met het opwekken van duurzame energie uit rivier- en getijdenstromen.

Daarna volgde een korte wandeling over de Oostkade, gelegen in de haven van Den Oever. Hier kregen de Koning en Koningin een toelichting over het project Waddenpoort Den Oever, onderdeel van De Nieuwe Afsluitdijk (DNA). Dit project richt zich op een duurzame economische en recreatieve groei van Den Oever. Zo wordt het aantal ligplaatsen voor de recreatievaart uitgebreid, stranden beter ontsloten, bebording aangebracht en de recreatieve voorzieningen in de havens verbeterd. Daarnaast wordt de dijk versterkt en de haven heringericht om in de toekomst ook beschermd te zijn tegen hoog water.

Om 10.45 uur vertrok het Koningspaar naar Den Helder voor een bezoek aan Willemsoord. Als laatste werd het bedrijf Vezet in Warmenhuizen bezocht.

Koning en Koningin bezoeken Den Oever

Meer foto's vindt u op onze Facebookpagina.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media